KVC Jong Lede 1 – 2 Svelta Melsele

Na een draak van een wedstrijd won de minst slechte ploeg en doet Jong Lede opnieuw een slechte zaak. Het behaalt nu 8 op 36.
Bij groen-wit geen Jonas (schoolverplichtingen) en Jore (oogkwetsuur vorige week op Brakel) maar wel Yorick, terug na lange afwezigheid.
Hoe goed het vorige week was op Brakel hoe slecht was het vandaag tegen Melsele. De wind laat goed (combinatie)voetbal niet toe. De eerste helft verloopt chaotisch en slordig. Het openingskwartier is duidelijk voor Melsele maar buiten steriele druk, levert hen dit niets op. Bij Lede valt Jarich al uit na 8 minuten en dit met een harmstringsblessure. De eerste echte scoringsmogelijkheid is zowaar voor Jong Lede. Op hoekschop trapt Yordi van dichtbij hoog over (17′). Direct hierna pareert Bart op knappe wijze een afgeweken schot. De rust komt in de verte al piepen wanneer Nicolas op vrije trap iets te hoog over de dwarsligger mikt (35′). Bijna komt Melsele nog op voorsprong wanneer Jens tegen de eigen deklat kopt. Gelukkig is er niemand van de Waaslanders goed gevolgd om binnen te duwen.
De tweede helft levert hetzelfde (kwaliteitsarme) scenario op. Bij Melsele zit er wel meer vuur in maar toch is het wachten tot minuut 66 voor doelgevaar. Opnieuw is Bart paraat op een afgeweken schot, nu van Van Osselaer. De Leedse doelman duwt de bal nog over de deklat. Het laatste kwartier gaat bijna in wanneer de bezoekers dan toch op voorsprong klimmen. Een verre vrije trap belandt bij Penneman die van op de rand van de 16 de bal in de verste hoek kopt. Kansen creëren blijft utopisch voor Jong Lede maar de gelijkmaker valt toch wanneer Jari een vrije trap van Nicolas met het hoofd kan verzilveren (82′). Een punt is beter dan niets maar het kunnen er plots drie zijn wanneer de ingevallen Gianni vrijuit zou kunnen aanleggen. De controle duurt echter te lang om tot een schot te komen en weg kans (84′). Melsele gaat zelfs nog met de volle buit lopen wanneer balverlies in het middenveld leidt tot een uitbraak van de (te) snelle Van Osselaer die Bart nu wel kan verslaan en voor euforie zorgt bij de bezoekers.
Volgende week is er de uitgestelde wedstrijd tegen Torhout en mag de (lange) neerwaartse spiraal best gestopt worden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck (75′ G. Schockaert), S. Mertens, J. Bauwens, Jens De Landtsheer, Y. Verplancke, Y. Hellinckx (8′ E. Cocquyt), R. Baevegems (64′ R. Mendoza), N. Van Peteghem, Y. Pieren, J. Mayanda