KVC Jong Lede 1 – 2 Tempo Overijse

Net zoals vorig seizoen verloor Jong Lede van Overijse met 1-2, maar het kon nu zeker aanspraak maken op een verdiend gelijkspel. Tegen de leider is het al niet evident iets te rapen, maar als men dan tegen 12 moet spelen, dan wordt zoiets vrijwel onmogelijk.
De titelkandidaat bij uitstek neemt meteen het initiatief en heeft het meeste balbezit in een uiterst kansarme eerste helft. Het is dan ook op een stilstaande fase dat Overijse op voorsprong komt. De leider heeft dit seizoen een patent op scoren uit stilstaande fases. De rust is al in zicht wanneer Cocchiere op hoekschop kan binnen werken (36′). Tot dan waren beide doelmannen werkloos gebleven. De hoofdrol werd wel opgeëist door de ref die er in slaagt om op iets meer dan een half uur 3 Leedse spelers geel onder de neus te duwen en een zuivere strafschop te onthouden. Tot op heden is niet duidelijk waarom hij dit deed. Identieke ‘fouten’ vanwege de tegenstander leverden zelfs geen vrije trap voor Jong Lede op, laat staan een geel kartonnetje.
De eerste minuut van de tweede helft levert bijna de verdubbeling van de voorsprong op. Dehond kopt de voorzet van op rechts echter voorlangs.
Vanaf dan nemen de groen-witten de wedstrijd volledig in handen. Jochen Van Waeyenberge zet voor van op links, maar Alteron Balaj komt millimeters te kort om af te werken (48′). De Jonge zet dan een knappe solo op, maar Bart kan in hoekschop duwen (51′). De druk van de thuisploeg wordt beloond. Jelle De Crick wordt getorpedeerd in de 16. De ref (tja) legt de bal buiten de 16 (tja nog eens), maar de 2de assistent neemt zijn verantwoordelijkheid en doet de ref zijn beslissing herzien. Alteron Balaj mist niet en de bordjes hangen verdiend gelijk (59′). Overijse wordt nu echt terug gedreven. Nicolas Van Peteghem neemt een vrije trap. De muur van de bezoekers staat op 6m (tja). Protest van iedereen die lokaal gezind is, levert niets op. Toch plaatst Nicolas de bal perfect over de muur. Doelman De Vriendt zweeft de bal uit de hoek (65′). Het hoge tempo, de knappe combinaties, de vechtersmentaliteit, de wil om de overwinning te bewerkstelligen levert helaas geen soelaas voor Jong Lede. Bij een vrije trap voor de bezoekers dient de Leedse muur op 15m te staan (tja, nog eens). Uiteindelijk zijn op het einde de beste Leedse krachten verschoten. Puntengewin wordt hen zelfs nog ontnomen wanneer Delorge de bal mag binnen schuiven (83′). Een vierde gele kaart tegen nul voor de bezoekers (tot vervelens toe, tja) valt Jong Lede wel nog te beurt. Zes invalbeurten en een kwetsuur leveren zowaar 2 minuten extra speeltijd op (sorry, tja). De nederlaag is een feit, de prestatie is knap.