KVC Jong Lede 1 – 3 Avanti Stekene

Jong Lede heeft de zware nederlaag op Ninove niet kunnen uitwissen met een goede prestatie. Meer zelfs, het verloor met vrij harde 1-3 cijfers van Stekene.
Bij de thuisploeg ontbreekt naast Bart nu ook Sibren.
Groen-wit is meteen op achtervolgen aangewezen want na amper 3 minuten kan/mag Franssens op hoekschop zo maar binnen koppen. Stekene trekt meteen een versterkte burcht op en Lede is niet creatief genoeg om openingen te creëren. Stekene zet een perfecte counter op en Klippelaar plaatst de bal in de rechter beneden hoek (28′). Bij Jong Lede is het samenspel, het zich vrij lopen en het druk zetten ver zoek en zo kan Mennes de score zelfs opdrijven (37′). Op slag van rust is er dan lokale pech wanneer het schot van Nicolas op de lijn wordt ontzet.
Lede komt na de rust veel scherper uit de kleedkamers en lukt meteen een hoopgevende treffer. Jarich wordt onderuit gehaald in de 16 en Jonas verzilvert de strafschop in 2 tijden (48′). Stekene trekt zich nog massaler terug en raakt even niet uit de omknelling. Het kanonschot van Yordi vliegt rakelings naast de paal (54′). Het schot van Jonas is van ongeveer dezelfde makelij (55′). De bezoekers raken amper nog in de buurt van Nick maar ook Lede kan doelman Van Steelant niet dwingen tot intercepties. Qua inzet valt er hen niks te verwijten maar het wordt wat verontrustend dat er al 2 weken amper kansen zijn. Jong Lede zakt na een 1 op 9 terug in de rangschikking. Stekene, dat tot nu toe amper 8 keer scoorde, deed dit vandaag aan 100%.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer, J. Bauwens, R. Mendoza (55′ A. Gyselinck), Y. Verplancke (84′ E. Cocquyt), J. Trompet, Y. Hellinckx, R. Baevegems (65′ J. Mayanda), N. Van Peteghem, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer