KVC Jong Lede 1 – 3 Kampenhout

Jong Lede dient het vandaag te doen zonder 6 basisspelers en dat bleek iets te veel te zijn om tegen een Kampenhout een vooralsnog verdiend punt te pakken.
De eerste mogelijkheid is er voor Ayrton. Hij gaat schuin richting doel maar Billast voorkomt met het been een vroege openingstreffer (5′). De eerste kans voor de bezoekers is meteen raak. Op een goed indraaiende hoekschop werkt Desmet met het hoofd binnen (12′). Kampenhout neemt de wedstrijd dan onder controle. Op een vrije trap besluit Verhaeghe van dichtbij nog over (19′). Iets voor het halfuur zorgt Yangassa voor een verdubbeling van de voorsprong. Zijn mislukte omhaal zorgt er raar genoeg voor dat de bal toch binnen hobbelt (28′). Groen-wit mist te veel grinta en doorzettingsvermogen en kan hier weinig tegenover stellen. De tweede helft start met een dubbele wissel bij Jong Lede. Pauwel De Loose en Cedric Baten mogen zich een helft bewijzen waardoor de gemiddelde leeftijd van de thuisploeg nog wat meer zakt. Maar meteen zit er wel een pak meer drive en grinta in de ploeg en dit uit zich in een sterk kwartier. Pauwel centert, Rickard kopt goed achteruit maar doelman Billast kan nog net over de lat tippen. Op deze hoekschop kopt Sibren amper over (49′). Rickard loopt zich vrij op rechts en besluit van uit een (te) scherpe hoek in het zijnet terwijl Nicolas moederziel alleen voor doel stond (58′). Handspel in de strafschopzone brengt Nicolas achter de bal van de elfmeter. Helaas kiest Billard de goede hoek en is er geen sprake van een aansluitingstreffer (63′). Amper een minuut later kopt Bram ook al nipt over doel. Jong Lede dient dan wat gas terug te nemen. Op een uiterste schaarse uitbraak van Kampenhout kopt Yangassa zowaar de 0-3 in de kruising (68′). Geen aansluitingstreffer maar integendeel een geruststellende voorsprong. Toch laat de thuisploeg de moed niet zakken. Een kwartier voor tijd moet Verhaeghe na een 2de geel het veld verlaten. Zijn uiterst onbeleefde reactie bij het betreden van de kleedkamer typeert het ‘zoon zijn van …’. Op een strakke voorzet van Pauwel kopt ook Arnaud nipt over (78′). Bij een 2de keer handspel in het strafschopgebied, mag Yarich het nu van op 11meter proberen. Opnieuw eist Billast de hoofdrol op want ook nu ranselt hij de bal uit doel (82′). Vijf minuten voor affluiten brengt het ook al ingevallen jeugdproduct Gianni Schockaert met een knap afstandsschot dan toch de eerredder op het bord. Jong Lede heeft het deels aan zichzelf te danken dat er geen (verdiend) gelijkspel werd behaald op basis van een sterke tweede helft. Niemand kan echter iets verweten worden want met uitzondering van de afwerking mag er zeker een duimpje omhoog voor de prestatie.

Jong Lede: B. Meulewaeter, B. Malfroy, S. Mertens, A. Gyselinck, E. Cocquyt, N Van Petegem (70′ G. Schockaert), Y. Hellinckx, R. Baevegems, D. Schelstraete (46′ C. Baten), A. Meersschaut (46′ P. De Loose), R. Joos