KVC Jong Lede 1 – 3 KVC Wingene

Jong Lede heeft de zure nederlaag vorige week tegen leider Zelzate niet kunnen uitwissen want het verloor met 1-3 van een sterk counterend Wingene.
Bij groen-wit ontbreken Bart (nog een tijd out), Jens en Yordi (geschorst) en Arnaud (gekwetst) en dit bleek toch iets van het goede te veel.
Nochtans start de wedstrijd ideaal. Meteen is er veldoverwicht met als gevolg een vroege voorsprong. Nicolas neemt van op links een vrije trap en Jari duwt aan de 2de paal binnen (7′). Deze fase is identiek als deze van in de heenwedstrijd toen Jari, als nieuwkomer, meteen het 1ste Leedse doelpunt van de competitie lukte.
De vreugde is echter van korte duur want wanneer de bal niet goed wordt ontzet, lukt Rushiti, dan nog met een afgeweken bal, de gelijkmaker (12′). Dit was meteen de eerste keer dat de bezoekers tot over het middenveld geraakt waren. Jong Lede blijft veldoverwicht houden en dwingt kansen af. Op vrije trap van Richard kan doelman Maes de bal nog net over de lat tippen (19′). Het schot van Jore wordt op de lijn ontzet (24′). Doelman Maes stopt een verre knal van Yorick in 3 (!) tijden (28′). Op een snelle counter heeft Nick een superreflex in huis en voorkomt zo een bezoekende voorsprong (30′). Kort voor de rust mikt Jore een vrije trap op de dwarsligger (40′). De rustscore kon dus behoorlijk hoger geweest zijn.
De tweede helft is van een compleet ander niveau (zeker wat Lede betreft) en kansen zijn schaars tot onbestaande. Jonas kopt op hoekschop naast (47′) maar bij de hierop volgende aanval van Wingene besluit Jari in eigen doel (48′). Jong Lede valt als los zand uit elkaar en kan geen enkele vloeiende combinatie meer op zetten. Nick moet plat en verwerkt in hoekschop (52′). Bij een zoveelste counter van Wingene begaat Jari nipt binnen (of buiten ?) de strafschopzone een haakfout. Rushiti zet de elfmeter feilloos om (57′). Het gaat van kwaad naar erger bij de thuisploeg dat volledig ongeco√∂rdineerd ten strijde trekt en doelman Maes niet kan bedreigen. Wingene komt er ten gepaste tijde nog uit maar ook Nick dient niks speciaals meer uit de mouw te schudden. Een minuut voor affluiten lukt Jonas, op hoekschop, nog een spectaculaire omhaal die nipt over de dwarsligger belandt maar dan was het Leedse kalf al een tijd verdronken. Jong Lede komt zo aan een 4 op 18 en zou best een punt of punten rapen in Oostnieuwkerke volgende zaterdag (wedstrijd van 5 januari vooruitgeschoven).

Jong Lede: N. Piro, J. Bauwens, S. Mertens, R. Mendoza, Y. Verplancke (60′ E. Cocquyt), J. Trompet, Y. Hellinckx, R. Baevegems (60′ G. Schockaert), N. Van Peteghem, Jonas De Landtsheer, J. Mayanda