KVC Jong Lede 1 – 4 FC Voorde-Appelterre

De in cijfers vrij zware nederlaag geven geen correct beeld van de wedstrijd. Voorde-Appelterre was niet beter dan Jong Lede maar puurde uit 4 kansen (3 stilstaande fases) 4 doelpunten. Afwerken aan 100% noemt men dat. Bij de thuisploeg lukt de afwerking minder en dat vertaalt zich dan ook in deze nulpunter.
De eerste helft komt de wedstrijd zeer traag op gang. Op een moeilijk bespeelbaar veld zijn vlotte combinaties geen evidentie met als gevolg dat gevaarlijke standjes voor doel nihil zijn. Voorbij halverwege al schudt Machtelinckx een mooie actie uit de voet en knalt van op rechts in de verste hoek binnen (24′). Jong Lede probeert de gelijkmaker te zoeken en vindt die ook wanneer Jonas de bal voorbij Kempeneer plaatst. Wegens vermeend buitenspel wordt de treffer ten onrechte afgekeurd (32′). Geen evenwicht op het scorebord dus, meer nog, wanneer Yorick tegenstander El Kandoussi onderuit haakt in de 16, gaat de bal op de stip. Afukuzi-Mbo laat Bart geen schijn van een kans (38′). Toch lukt groen-wit nog voor de rust de aansluitingstreffer. Yorick zet zich door, Nils legt terug tot bij Nicolas en tegen diens raket in de kruising is Kempeneer kansloos (44′).
Jong Lede komt verbeten uit de kleedkamer en drukt Voorde-Appelterre achteruit. Een drietal kansen, waarvan de beste er één was voor Jarich, worden niet benut. Het gebrek aan efficiëntie is er wel bij de bezoekers. Van Mossevelde knalt een afvallende bal tegen de touwen (68′) en een vrijstaande Allachi tikt simpel binnen en geeft zo een moedig Jong Lede de doodsteek. Volgende week is er de eerste wedstrijd van de terugronde met de verplaatsing naar Erpe-Mere United. Nadien volgt een winterstop tot 16 januari.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (68′ L. Maviluka), J. Bauwens, Y. Verplancke, C. Van Hauwermeiren, J. Hellinckx, J. Rosschaert, J. De Landtsheer, N. Van Petegem, N. Van Poelvoorde, M. Pynaert (79′ P. Schreurs)