KVC Jong Lede 2 – 0 KVK Vlamertinge

Vandaag telden enkel de drie punten. Goed en sierlijk voetbal waren even niet van prioritair belang. De drie punten werden effectief thuis gehouden, er was de eerste clean sheet, er werd voor de 2de keer op rij 2 keer gescoord en bijwijlen waren er best wel fraaie combinaties te zien. Daarenboven was het moeilijk om een uitblinker te kiezen, gewoon omdat er te veel waren.
Vlamertinge start het best maar de eerste kans, nou ja, komt van de voet van Nicolas. Hij ziet doelman Vanbrabandt uit zijn doel staan en probeert van zeer ver een lob. Op zich is deze perfect maar het vizier staat iets te hoog en de bal valt over de lat (8′). Amper later dient Bart 2 keer op rij in dezelfde hoek redding te brengen, eerst op vrije trap van Winnock (9′) en nadien op het schot van dezelfde aanvaller (10′). Aan de overzijde steekt Jonas slim door tot bij Nicolas. Deze kan zich tussen 3 bezoekers nog half vrij draaien maar meer dan een hoekschop zit er niet in (18′). Yordi zet zich door op rechts. Vanbrabandt duwt de knal over de lat. Bij deze hoekschop wordt de kopbal van Jonas nog deels ontzet maar in de scrimage die volgt kan Sibren van zeer dichtbij de bal over de doellijn duwen (23′). Vlamertinge geeft zich zeker nog niet gewonnen en de wedstrijd is eerder aangenaam om volgen omwille van de tomeloze inzet van beide teams dan omwille van de gecreëerde kansen want die zijn er eigenlijk niet. Robin kopt, uit een moeilijke positie, naast (32′) en kopt een minuut later over doel na een strakke voorzet van Yordi. Meer valt er tot aan de rust niet te beleven.
Zelfde spelbeeld tijdens de tweede helft. De beste kans op de gelijkmaker is er voor Gaci. De bezoekende spits kan vrij koppen maar slaagt er niet in om dit binnen het kader te doen (53′). Jong Lede zakt dan wat weg, kruipt te ver achteruit en laat het initiatief over aan Vlamertinge. Druk dus wel, kansen niet. Bart weer perfect raad met het schot van Vanelslander (72′). Vanbrabandt weet dit ook met het schot van Nicolas (73′). Een kwartier voor tijd valt de beslissing. Nicolas start op de eigen helft met een indrukwekkende solo. Op snelheid en techniek schakelt hij 3 bezoekers uit en op het gepaste moment bedient hij Robin die aan de 2de paal zeer simpel kan binnen tikken. Derde doelpunt voor de Leedse spits op 2 wedstrijden en game over voor de Westvlamingen. Kort voor affluiten mag een counterende Yorick recht op Vanbrabandt af maar de brandstoftank is helemaal leeg en dus sterft het te zwakke schot in handen van de doelman (87′). Wat moest, is dus ook gebeurd. Volgende week is er de verplaatsing naar Lebbeke, een ploeg die Jong Lede ‘ligt’. Que sera, sera.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren, B. Smekens, S. Mertens, M. Verhasselt, Y. Verplancke, R. Thybaert (86′ Y. De Bruyne), Y. Hellinckx (60′ K. Van Den Bossche), N. Van Peteghem (88′ A. Meersschaut), J. De Landtsheer, R. Nelis