KVC Jong Lede 2 – 0 WS Schoonbeek-Beverst

Jong Lede heeft verdiend de 3de ronde van de Croky cup overleefd door winst op de Limburgse 1ste provincialer Schoonbeek-Beverst en dit vooral op basis van een ijzersterke tweede helft.
De eerste helft heeft weinig om het lijf. Het aanvangskwartier is duidelijk voor de bezoekers die meteen hoge druk zetten, maar met uitzondering van drie hoekschoppen hun overwicht niet kunnen concretiseren. Omdat deze manier van spelen heel veel energie kost, is het logisch dat dit in duur beperkt is. Jong Lede neemt dan ook geleidelijk aan het overwicht over, maar toch is het wachten tot na het halfuur voor een eerste kans. Op voorzet van Sami kopt Jonas nipt naast (33′). Het rustsignaal is al bijna een feit wanneer Sami op doelman Bollen besluit. Een scoreloze ruststand is een logisch iets.
De tweede helft is echter van andere makelij en is overwegend Leeds getint. Nog binnen de eerste minuut van de tweede helft neemt Jonas een voorzet van Nicolas op de slof maar wel recht op doelman Bollen. Sami kent dan pech wanneer zijn schot op de binnenkant van de paal belandt. De rebound van Jonas wordt op de lijn gekeerd (56′). Jong Lede blijft gedreven op zoek naar de openingstreffer. Nils kopt over de boomlange doelman Bollen maar de bal botst op de doellijn terug het veld in (66′). Bij aanvang van het laatste kwartier stelt Nicolas de vuisten van Bollen behoorlijk op de proef. Eén minuut later is Bollen dan toch kansloos wanneer Nicolas de bal perfect in de linkerbenedenhoek knalt (76′). Schoonbeek-Beverst moet nu uit zijn schulp kruipen en alles op alles zetten om nog strafschoppen uit de brand te slepen. Slechts één enkele keer kunnen de Limburgers echt gevaarlijk zijn. De ingevallen Baur knalt tegen de kruising (85′). Sami neemt dan alle twijfels weg wanneer hij uit een vrijwel onmogelijke hoek de bal toch tegen de netten krijgt (87′).
Jong Lede zet zijn bekeravontuur verder en ontvangt aanstaande zondag het 2 reeksen hoger geklasseerde Patro Maasmechelen.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke (83′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Peteghem, G. Scheerlinck (68′ J. Mayanda), S. Djadi, J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde (86′ E. Ngarukiye)