KVC Jong Lede 2 – 1 FC Dender (bel.)

Eerste echt zomerse dag in augustus en dus (te) warm om te voetballen. Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd is dan ook de drankpauze na 26 minuten.

De wedstrijd zit al in het laatste kwartier van de eerste helft wanneer Joel Polfliet over doel schiet (34′). Joel mag dan een vrije trap nemen in de zone van de hoekschopvlag. Bal richting eerste paal, op het lichaam van Verbesselt en zo tegen de netten (39′).

Op een splijtende voorzet van Kenneth De Saedelaere knalt de ingelopen Tom De Rechter tegen de dwarsligger (44′). Onze doelman Stein Van den Abbeele wordt pas op slag van rust voor het eerst belaagd. Stein ontzet de schuine trap van Ponc√©.
Na de rust een zelfde spelbeeld. Jong Lede probeert geduldig op te bouwen en de tegenstander heeft iets te weinig in petto om voor echt tegenwerk te zorgen. Op voorzet van Tom kopt Robin Van Herreweghe over (48′). Een vluchtschot van Thibaut Corvilain zoeft naast.

De mooiste aanval van de wedstrijd levert de verdubbeling van de score op. Maxime Grobet gaat de volledige rechterflank af, zet strak voor en Thomas Zwart bewijst zijn torinstinct door aan de 2de paal binnen te vlammen (73′). Vijf minuten voor affluiten lukt Philips de eerredder.

Jong Lede: S. Van den Abbeele, K. De Saedelaere, F. De Winne, T. Van der Vloedt, T. De Rechter, T. Corvilain, R. Van Herreweghe (60′ T. Zwart), N. Van den Steen, J. Polfliet, M. Grobet, A. Ndikumana (60′ I. Ben Ayad),