KVC Jong Lede 2 – 1 KFC Eppegem

Jong Lede wint al bij al verdiend van reeksgenoot Eppegem, vooral op basis van een sterke tweede helft, waarbij het missen van de (talrijke) kansen hen nog bijna zuur opbrak in de eindfase.
Bij groen-wit starten dezelfde elf als deze van tegen Kruibeke.
De aanvangsfase is voor de thuisploeg. Op voorzet van Gianni knalt Sibren tegen de binnenkant van de paal (5′). Gaandeweg vermindert het overwicht. Iets voor het kwartier komen de bezoekers bijna op voorsprong. Fuentes Delgado tikt een voorzet van op links van dichtbij binnen maar met een enorme reflex houdt Bart zijn netten toch nog ongeschonden. Direct een tegenactie. Sami snoept de bal af en vliegt in sneltreinvaart op doelman Van Wemmel af. Het schot sterft tussen de benen van deze laatste (15′). De wedstrijd valt dan stil. Eppegem eist vrijwel volledig het balbezit op, maar met uitzondering van een drietal hoekschoppen, slagen ze er niet meteen in Bart echt te bedreigen. Ietwat onverwacht gaat Jong Lede de rust in met een voorsprong. Sami levert van op rechts een mislukte voorzet af, maar de bal zeilt mooi in de verste hoek binnen (44′).
De tweede helft levert een gewijzigd spelbeeld op. De bezoekers mogen wel vrij vroeg 2 hoekschoppen nemen, maar toch is het de thuisploeg die het gevaarlijkst is. Op een scherpe voorzet van op links van Gianni, kopt Nils nipt over (53′). De verdubbeling van de voorsprong is even later een feit. Gianni speelt zichzelf knap vrij en besluit even knap in de verste hoek (58′). Deze treffer werkt bevrijdend want het zelfvertrouwen van Jong Lede neemt met de seconde toe. Op vrije trap van Nicolas kopt Nils tegen de dwarsligger (63′). Even later knalt Nicolas in het zijnet (65′). Gianni dan terug aan het kanon maar zijn knal levert enkel een hoekschop op (70′). De Leedse suprematie blijft aanhouden maar het is wachten tot de slotfase eer er nog gevaar te noteren valt. De voorzet van Richard is scherp en perfect maar de ingevallen Jonathan komt iets te kort om binnen te duwen (86′). Binnen de 60 seconden is er een tweede reuzekans voor Jonathan. Hij kan alleen op doelman Van Wemmel af maar besluit pal op deze (87′). Het verlossende derde doelpunt valt niet en de absolute slotfase heeft nog heel wat spanning in petto. Fuentes Delgado lukt de aansluitingstreffer kort voor het einde van de reguliere speeltijd (89′). De bezoekers ruiken het gelijkspel met daaraan gekoppeld een strafschoppenreeks. De ref doet ook zijn duit in het spanningszakje en laat 5 minuten blessuretijd toe. De hoekschop van de laatste hoop voor de bezoekers (met zelfs hun doelman in het overbevolkte Leedse strafschopgebied) loopt af met een sisser want de bal wordt veel te laag ‘in het pak gedropt’. Jong Lede verzekert zich dus van deelname aan de derde ronde van de Croky Cup en ontvangt aanstaande zondag om 16u KEWS Schoonbeek-Beverst, een Limburgse eersteprovincialer dat vandaag de Oostvlaamse eersteprovincialer Mariakerke klopte met liefst 5-0 cijfers.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Hellinckx, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke (76′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Peteghem, S. Djadi, G. Scheerlinck (90′ E. Ngarukiye), J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde ((82′ J. Mayanda)