KVC Jong Lede 2 – 1 KFC VW Hamme

De driepunter op Lochristi vorige week heeft dus zijn gouden waarde behouden, omdat Hamme punteloos naar het Waasland terug werd gestuurd.
Jelle De Crick (schoolverplichtingen), Tim Van Den Eeckhout (idem), Jonas De Landtsheer (geschorst), Jonas Criel (nog gekwetst), Ruben Baevegems (ziek). Opnieuw dient er serieus gesleuteld te worden aan de opstelling. Dit seizoen een wekelijks terugkerend fenomeen. Zelfs de assistent van de ref vroeg zich af hoe het kon dat Jong Lede zo laag staat in de rangschikking. Voorgaande zinnen zeggen genoeg zeker.
Blauw-zwart kon vandaag, mits wint, zijn eindrondekansen nog gaaf houden (is/was ook hun ambitie) en probeert Jong Lede meteen naar de keel te grijpen.Technisch brengen ze het er beter van af dan de thuisploeg, maar toch slagen ze er niet in om Bart te bedreigen. Integendeel, halverwege de eerste helft heeft Nils zelfs 2 keer de mogelijkheid om Jong Lede op voorsprong te brengen. Een mooi uitgesponnen combinatie brengt Joseph in de positie om van op rechts een knappe voorzet te trappen. Nils kopt, maar het leder suist juist voorbij de kruising (22′). Vijf minuten later kopt Nils iets te zwak naar doel en mist de bal nu iets meer richting (27′). Gevaar valt er verder langs beide zijden niet meer te noteren, wat uiteindelijk een logische brilscore bij de rust weergeeft.
De tweede helft start met hetzelfde spelbeeld. Hamme wil snel die openingstreffer. Bart is echter attent en is iets sneller op de bal dan Osselaer en voorkomt zo erger (48′). Het tempo wordt met de minuut steeds trager, de betere combinaties en de dreiging blijven langs beide zijden meer en meer achterwege, alhoewel de inzet van beide teams er zeker is. Een kwartier voor tijd kan er dan toch gejuicht worden. Nils schermt de bal goed af, legt simpel af tot bij Nicolas en diens raket vertrekt van op 20m recht naar de kruising. Doelman Van Haver is kansloos en Jong Lede krijgt een enorme energieboost. Amper drie minuten later is het delirium nabij. Nicolas neemt een hoekschop, de afvallende bal belandt bij Yorick en met dezelfde precisie en kracht vuurt ook hij zijn raket van op ongeveer dezelfde afstand ook al in de winkelhaak (78′). 2 beauty’s die er voor zorgen dat er nog een extra energieboost vrij komt. Doel is dan om het laatste kwartier stand te houden en dit gebeurt ook, zelfs zonder al te veel moeite. De tweede gouden driepunter op rij is binnen. De sprong naar een barrageplaats (plaats 13) is op 2 weken gemaakt. De achterstand op het voorlopig geredde Melsele (27p) en Anzegem (28p) is beperkt tot 3 en 4 punten. Kortom met nog vier wedstrijden te gaan mag Jong Lede weer volop geloven in zijn kansen op redding. Hamme, mede door de winst van Overijse, mag zijn dromen voor de eindronde nog niet in de diepvriezer leggen, maar toch al in de ijskast.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Sylla, J. Bauwens, Y. Verplancke, C. Van Hauwermeiren, J. Rosschaert (87′ J. Hornick), J. Hellinckx, N. Van Peteghem, M. Pynaert (60′ L. Maviluka), N. Van Poelvoorde, E. Suma (90′ J. Schockaert)