KVC Jong Lede 2 – 2 SK Berlare

De derby tussen Jong Lede en Berlare bracht een aangename en spannende pot voetbal met uiteindelijk een billijk gelijkspel alhoewel Berlare wel verzuimde, bij een 1-2 voorsprong, de thuisploeg het nekschot te geven.
Van bij het eerste fluitsignaal neemt de thuisploeg het initiatief maar krijgt al na amper 4 minuten een koude douche wanneer Poppe, via een Leeds lichaam, Bart op het verkeerde been zet. Minder dan 60 seconden later heeft Robin de gelijkmaker aan de voet maar zijn opwippertje wordt in extremis ontzet. Direct terug naar de overkant waar de bezoekers een hoekschop mogen nemen.  Het vluchtschot van Eylenbosch zoeft naar de hoek, Bart duwt weg en in de rebound mikt Heirwegh op de vuisten van de lokale doelman. Nicholas probeert het van ver maar recht op doelman Auspert (11’). Even later plaatst hij de bal wel in de hoek maar ook nu staat Auspert pal (15’). Het schot van Samba draait weg over de kruising (16’). Groen-wit heeft het overwicht maar voetbalt eerder zonder overzicht en dus valt er de komende 20 minuten niets te beleven. Het doelpunt valt echter aan de overzijde. Op hoekschop mag een ongedekte Ayari simpelweg binnen koppen (37’).  Dezelfde speler heeft kort voor de rust nog de mogelijkheid om de score op te drijven maar het schot wordt afgeweerd.
De tweede helft start met een uitstekende mogelijkheid voor de puitenkloppers. Lauwers vindt Bart op zijn weg en Poppe kan voor een leeg doel toch nog naast besluiten (49’). Jong Lede heeft een snelle aansluitingstreffer nodig en die komt er ook. Yordi brengt van op de rechterflank de bal knap voor en Nicholas kan aan de tweede paal binnen tikken (54’).  Het ritme ligt nu een stuk hoger dan in de eerste helft en de wedstrijd wordt steeds boeiender. Lauwers plaatst naast de kruising (59’).  Na een mooie combinatie knalt Nicholas staalhard amper een paar centimeter naast de kruising (61’). Ruben probeert het in de vlucht maar wordt enkel beloond met  een hoekschop (69’). Op het schot van Van Den Hende duikt Bart gepast in de hoek (72’). Munyaneza viseert de paal (73’) en kopt even later van dichtbij in maar met een superreflex voorkomt Bart erger (75’). Nog in dezelfde minuut verstuurt Robin een verre voorzet richting Yordi die van buiten het strafschopgebied de bal over Auspert kopt. Het doelpunt wordt niet gevalideerd omwille van buitenspel, zeer discutabel echter.
Lauwers kan de partij beslissen maar zijn schot van zeer kort bij wordt door Bart nog met de voet weggewerkt (76’). Een Leedse hoekschop wordt voorlangs gekopt, de bal wordt opnieuw voor doel gebracht en Yorick trapt in de vlucht in de korte hoek binnen (78’).  Nicholas krijgt een vrije trap niet voorbij de muur (80’). Robin mikt naast (82’). Yordi trapt een harde voorzet van Yari in één tijd nipt over de dwarsligger (86’). De laatste minuten is er voor beide ploegen dit seizoen al dikwijls te veel aan geweest. Berlare versiert nog wel 3 hoekschoppen op rij maar uiteindelijk is deze keer de slotfase niet bepalend geweest voor beide teams.

Jong Lede: B. Meulewaeter, G. Deriemaecker, S. Mertens, B. Malfroy, K. Piens (77’ Y. De Bruyne), K. Van Den Bossche, S. Ly (63’ R. Thybaert), N. Van Peteghem, Y. Verplancke, Y. Pieren (90’ K. Elaut), R. Nelis