KVC Jong Lede 2 – 3 KFC Appelterre-Voorde

Net zoals in de heenwedstrijd verloor Jong Lede met het kleinste verschil. Net zoals dan verdiende groen-wit een punt.
Jari was geschorst, Jelle Hornick, Alteron Balaj en Jochen Van Wayenberghe zijn nog altijd langdurig gekwetst.
De wedstrijd start bijna perfect voor Jong Lede. Reeds in de eerste minuut versieren ze een hoekschop waarbij Ilian op de dwarsligger kopt. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers is meteen raak. Lepage kopt een voorzet van op rechts binnen (10′). De thuisploeg gaat verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Emir heeft deze tot twee maal toe aan de voet; eerst op doelman Figys en in de rebound naast (12′). Even later loopt Emir de linkerflank volledig af, zet scherp voor tot bij Nicolas die doelman Figys tot een sublieme redding dwingt. Bal in de voeten van Nils en opnieuw Figys (19′). Geen gelijkmaker, integendeel. Tim maakt een fout,al dan niet in de 16. De Greef verzilvert de strafschop (25′). Voorde-Appelterre is nu baas. De vuisten van Bart voorkomen erger (28′), maar hij is kansloos wanneer Machtelinckx de afvallende bal op de slof neemt en onder de lat binnen knalt (35′). Tim gooit zich met lijf en leden in de baan van de bal en voorkomt de meer dan definitieve doodsteek, althans op dat moment( 37′). Gebrek aan efficiëntie bij de thuispoeg, voluit efficiëntie bij de bezoekers zorgen voor een hopeloze (?) ruststand.
Uiteraard denkt >Voorde-Appelterre dat de buit binnen is. Alleen een vroeg doelpunt in de tweede helft zou nog voor enige spanning kunnen zorgen. Het zijn echter 2 vroege doelpunten die de wedstrijd een ander uitzicht bezorgen. Jelle zet voor, Nicolas rondt af in de verste hoek (49′). Een beetje vlam in de pijp is het directe gevolg. Nicolas neemt een vrije trap van op rechts, Tim kopt door de benen van doelman Figys de aansluitingstreffer binnen (55′). De pijp is nu volledig ontvlamt. Het vertrouxen van groen-wit is plots volledig terug. Duels worden gewonnen en Voorde-Appelterre moet rekenen op counters. D’Hoore knalt op doel. Bart gepast plat (58′). Bij de hoekschop ontzet de Leedse doelman met de vuisten. Jong Lede dwingt de bezoekers dan volledig achteruit Op minuut 77 is er een cruciale fase, besissend voor het eindresutaat. Nicolas weg in de diepte. Hij kan echter een,dreigend misverstand tussen verdediger en doelman niet afwerken , omdat hij op de hielen getrapt wordt. Duidelijke strafschop, maar niet gefloten door een nochtans goed leidende ref. Uiteraard beweert het volledige entourage van de bezoekers dat er niks aan de hand was. Wat indien het aan de overzijde gebeurd was (77′). Voorde-Appelterre past nu het systeem van tijd winnen voluit toe. In de slotfase is er de loeier van Nils, een halve meter over doel (87′). Veel dreiging, maar geen concreet gevaar meer vanwge Jong Lede. In tegenstelling tot de Wereldbeker in Qatar waar er telkens veel extra speelminutenn waren, fluit hier de ref vrij snel na de reguliere speeltijd af. Geen punten voor Jong Lede, eentje was nochtans verdiend geweest.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (84′ T. De Smet), Joren De Crick, I. Favoreel, F. Taptchou (64′ C. Van Hauwermeiren), R. Ringoet (84′ J. Criel), J. Rosschaert, Jelle De Crick, E. Suma, N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde