KVC Jong Lede 2 – 5 SV Anzegem

Zware thuisnederlaag tegen een rechtstreekse concurrent, maar wel overdreven cijfers.
Bij Jong Lede maken Jari en Yorick hun wederoptreden. Jarich en Brent zijn geschorst en Milan is gekwetst. Jens is nog steeds niet inzetbaar. De coach diende dus opnieuw te sleutelen aan zijn opstelling.
Hevige regen, behoorlijk wat wind en veel bladeren op het terrein maken goed voetbal niet meteen mogelijk. Beide teams voetballen wel vooruit, maar kunnen niet echt kansen creëren. De eerste helft is al halfweg wanneer Jonas met de kop redding op de lijn moet brengen na een hoekschop van Anzegem. Op het halfuur mikt Nicolas iets te veel naast. Anzegem komt voor de rust nog op voorsprong wanneer een voorzet (uit meters buitenspel) de vrijstaande Douven bereikt en deze overhoeks binnen kopt (37′). Toch wordt de rust bereikt met een gelijke stand, want Nicolas etaleert een schitteren solo waarbij hij een aantal bezoekers op de korte ruimte uitschakelt en de bal nog in de verste hoek plaatst (41′).
De tweede helft start voor Jong Lede in mineur. Pierre loopt meteen een wonde aan de wenkbrauw op en moet het terrein verlaten. Even met 10 verder moeten heeft direct concrete gevolgen want via een klutsbal kan Tuyttens de bezoekers op voorsprong brengen (49′). De voor Pierre ingevallen Tim staat amper op het terrein wanneer ook hij uitvalt, met een enkelblessure. Uiteraard gaat Jong Lede op zoek naar de gelijkmaker. Yorick mikt amper naast (61′). Jelle zet zich door en wordt in de 16 onderuit gehaald. Nicolas zet de elfmeter perfect om en de bordjes hangen terug in evenwicht. Groen-wit geeft de indruk voluit voor de overwinning te gaan, maar gaat iets te onzuiver te werk en wordt zo koudweg gepakt op een counter. Bouhid kan simpel binnen tikken (71′). Een derde gelijkmaker zit er niet in. Jonas kopt de voorzet van Ruben naast de kruising (76′). In de slotfase breidt Anzegem al bij al vrij makkelijk zijn voorsprong nog uit. Een zeer snelle uitbraak en De Haspe mag vrijstaand het genadeschot geven (82′). De bittere pil dient nog verder doorgeslikt te worden wanneer alweer een snelle omschakeling succesvol wordt benut door Vandenbroecke.
Een overwinning had al voor een relatief goede aansluiting kunnen zorgen en tevens 3 ploegen al wat op achterstand geplaatst hebben. De nederlaag heeft uiteraard een compleet omgekeerd effect. Opmerkelijk is ook dat Anzegem, na een nul op 12 en zonder hun drie spitsen, liefst 5 keer kan scoren.

Jong Lede: B. Meulewaeter, P. Schreurs (48′ T. Van Den Eeckhout, 60′ N. Van Poelvoorde), J. Bauwens, S. Hauspie, A. Joly, Y. Verplancke, N. Van Peteghem, J. Rosschaert, R. Baevegems, J. De Crick (85′ L. Maviluka), J. De Landtsheer