KVC Jong Lede 3 – 0 Avanti Stekene

Headlines van deze wedstrijd: zuivere hattrick van Nils, een eerste helft van 4 niet gefloten strafschoppen voor Jong Lede (4 keer een halve is geen), een clean sheet voor Bart en een sprong van 7 naar 5 in de rangschikking..
Het duel tussen twee voetballende en aanvallend denkende teams staat garant voor een aangename wedstrijd. Het wedstrijdbegin is gelijkopgaand. Kort voor het kwartier slaat Jong Lede toe. Nicolas met een splijtende pass tot bij Jelle, voorzet van op links en Nils kopt aan de 2de paal binnen (14′). Stekene antwoordt meteen. Vrije trap, kopbal in de linker benedenhoek, maar een gestrekte Bart duwt in hoekschop (16′). Hoekschoppen in het voordeel van groen-wit zorgen steeds voor gevaar en vrij regelmatig voor een doelpunt. Voorbeeld hiervan is er op minuut 27. Nicolas trapt, Jelle kopt, op de lijn ontzet, Nils kopt binnen (zijn eerste 2 doelpunten met het hoofd dit seizoen). De bezoekers combineren goed, maar echt gevaarlijk zijn ze niet. Op een schot van Jelle is er handspel in de 16, de ref fluit geen strafschop (34′). Bart moet op hoekschop vioor een 2de keer gepast ingrijpen (36′). Het vertoonde spel blijft vrij intens en kent geen doodse momenten. Een knappe Leedse aanval belandt bij Ilian die meteen afdrukt. Jelle neemt de hoekschop, Joren kopt over (38′). Nils wordt voluit onderuit geduwd in het strafschopgebied, geen strafschop (43′). Een minuut later opnieuw handspel in de 16, een strafschop zit er vandaag niet in. De rust wordt bereikt met een 2-0 voorsprong, maar sinds vorige week weet men dat dit geen garantie is op succes.
Was Stekene de eerste helft qua voetbal zeker de evenknie van Jong Lede, dan is dit de 2de helft niet meer het geval. De thuisploeg voetbalt zeer matuur en wekt nooit de indruk dat de voorsprong uit handen zal gegeven worden, integendeel. De zoveelste knappe aanval/driehoek mondt uit bij Nils. Hij besluit centimeters over de lat (55′). Stekene zet dan toch even druk, maar op counter velt Nils (alweer hij) het doodvonnis voor de Waasanders. Ilian trekt zich op gang, bereikt gemeten Nils en die verslaat knap de doelman (64′). Emir op de rechterkant weg, brengt voor tot bij Nils (tja), maar de halve omhaal brengt geen succes nu (65′). De kloof wordt niet verder uitgebreid omdat het vizier van Ilian niet goed staat afgesteld (67′). Jong Lede controleert nu volledig het gebeuren en houdt voorlopig op met het creëren van kansen en scoren. De laatste mogelijkheid is er voor Nils (tja, opnieuw). De benen van de ondertussen ingevallen reservedoelman verhinderen het 4de doelpunt van de Leedse spits. Na een 0 op 12, is er nu een 7 op 9 (en eigenlijk had dit een 9 op 9 moeten zijn). Gedane zaken nemen geen keer. Feit is dat de 5de plaats in de rangschikking voor Jong Lede is. De volgende drie wedstrijden zijn tegen ploegen uit de kelder van de rangschikking en laat dit nu misschien wel de moeilijkste zijn, gezien de resultaten die vandaag al behaald zijn, eigen aan deze periode van de competitie.

Jong Lede: B. meuewaeter, T. Van Den Eeckhout, Joren De Crick, J. Bauwens, F. Taptchou, R. Ringoet, I. Favoreel, N. Van Peteghem (87′ T. De Smet), E. Suma (79′ C. Van Hauwermeiren), Jelle De Crick, N. Van Poelvoorde (86′ J. Criel)