KVC Jong Lede 3 – 0 K.E. Wervik

Jong Lede heeft op schitterende wijze de wanprestatie van vorige week uitgeveegd. Iedereen vocht voor elke meter, liep de gaten dicht, herstelde de eventuele foutjes van de medemaats en werd dan ook beloond met een deugddoende driepunter.
Scouting had geleerd dat de Westvlamingen een stevig geheel zijn dat vooral zijn fysiek en viriliteit in de strijd gooit. Toch is het groen-wit dat in de beginfase deze eigenschappen ten toon spreidt. Veldoverwicht dus maar geen kansen, een flauw kopballetje van Ayrton niet te na gesproken (9′). De thuisploeg zorgt dan zelf voor de eerste bezoekende dreiging. Dewinter mag ongehinderd aanleggen maar zijn schot scheert de bovenkant van de deklat (12′). Kort na het openingskwartier komt Jong Lede op voorsprong. Robin zorgt voor de assist (Yorick schuin links vooraan in schietpositie brengen) en de Leedse nummer 4 dropt de bal in de verste hoek (16′). Het Leeds bal- en veldoverwicht blijft tot op het half uur. De wedstrijd kantelt langzaam in het voordeel van de bezoekers maar deze kunnen Bart op geen enkel moment in verlegenheid brengen. Ook doelman Descamps dient niet speciaal meer in actie te komen voor de rustpauze.
Wie zich de tweede helft aan powerplay en druk van de bezoekers had verwacht, komt bedrogen uit. Woodruff kopt onbegrijpelijk over doel waardoor de gelijkmaker niet direct na de rust valt (47′) maar daar stopt dan ook de bezoekende aanvalsgolf (nou ja). Zelfs zonder videoref zou de scheidsrechter altijd een strafschop moeten fluiten wanneer Klaas in de 16 flagrant onderuit gehaakt wordt. Een explicieter voorbeeld van een penalty kan men niet krijgen, maar krijgen is iets wat Jong Lede niet te beurt viel (55′). Groen-wit laat zich niet van de kook brengen, meer nog, de voorsprong wordt zelfs verdubbeld wanneer Mathias een vrije trap van op behoorlijke afstand zomaar efkes in de kruising kegelt (62′). Ter verhindering van een snelle aansluitingstreffer incasseren drie thuisspelers in een korte tijdspanne een geel karton, maar ook dit wijst op de intensiteit en de beleving. Een kwartier voor tijd zet Jonas zich door maar hij duwt amper naast. Bouchart zorgt plots voor opwinding wanneer hij de buitenkant van de kruising viseert (79′). In de slotfase is er dan een perfect uitgespeelde counter van Jong Lede. Yarich duikt de ruimte in en legt breed tot bij Jonas die niet aarzelt en de netten doet trillen (85′). In blessuretijd botst de bal na een paar rare capriolen tegen een Leedse arm. Tot verbazing van iedereen lijkt deze fase dan wel in het woordenboek van de ref onder de definitie van ‘strafschop’ te staan. Bart zorgt echter voor gerechtigheid door met één (gebalde) vuist de eerredder te verhinderen. Jong Lede kan nu met een geruster gemoed naar leider Eppegem.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren, T. Spotbeen, S. Mertens, M. Verhasselt (87′ S. Schollaert), K. Van Den Bossche (85′ B. Van Isterdael), Y. Verplancke, Y. Hellinckx, A. Meersschaut (76′ Y. De Bruyne), J. De Landtsheer, R. Nelis