KVC Jong Lede 3 – 0 KSC Grimbergen

Jong Lede zet zijn reeks van goede prestaties verder en komt door de overwinning van vandaag in het spoor van een groep middenmoters.
Bij groen-wit geen Klaas (geschorst) en Ruben (gekwetst).
De start is veelbelovend want na amper 45 seconden belandt een voorzet van Tomas op de deklat. De eerste tien minuten is er lokaal overwicht. Robin mikt naast (3′) maar de beste kans is er voor Ayrton. Van dichtbij legt hij aan naar de korte hoek maar in die hoek staat ook doelman Espeso en dus geen vroege voorsprong (9′). Het antwoord van de bezoekers komt er vrij snel. Op hoekschop vindt Hermans de deklat op zijn weg (10′). De wedstrijd kantelt dan ietwat in het voordeel van Grimbergen alhoewel Bart niet meteen verontrust wordt. Jong Lede kan dan uitbreken. Jonas zet zich door op kracht, kiest ook de korte hoek maar nu heeft Espeso geen verhaal (19′). Iets over halfweg een mooie collectieve aanval waarbij tot slot Jonas de vuisten van Espeso verschroeit (24′). Het spelniveau zakt dan wat en beide doelmannen kennen een rustige periode. Bij het naderen van de rust is het wel weer al Leeds wat de klok slaat. Na een superinspanning brengt Nicolas de jonge spits Ayrton in stelling maar diens schot vliegt voorlangs (42′). Wanneer amper later doelman Espeso slecht uitverdedigt is het voor Nicolas een koud kunstje om via een lob in het lege doel de voorsprong te verdubbelen (43′). Seconden later zijn de bezoekers volledig uitgeteld wanneer Ayrton nu wel succesvol is (44′). Bijna dan toch nog een aansluitingstreffer, maar de kopbal van Onwuekelu strandt op de dwarsligger (45′).
De tweede helft is pas afgetrapt wanneer Ayrton alleen op doel mag, maar te ver moet uitwijken en dus gaat het schot voorlangs (46′). Grimbergen voetbalt nu plots veel intenser, zet veel meer druk en neemt de partij in handen. Salvi besluit op Bart en op de hieruit volgende hoekschop moet Bart de kopbal over de lat duwen (52′). Jong Lede is nu aangewezen op de counter maar kan de mogelijkheden niet verzilveren. De clean sheet blijft overeind omdat Bart redding brengt met de voet (69′) en omdat de kopbal van Verhoeven naast zeilt (75′). De bezoekers blijven het proberen maar telkens is er een Leedse voet die het gevaar neutraliseert. Samenvattend kan men stellen dat de eerste helft van prima makelij was, dat er voor de derde keer op rij drie keer gescoord wordt en dat de tweede helft er een hecht groen-wit blok op het veld stond. Kortom, mede uiteraard door de andere uitslagen, doet men een uitstekende zaak in de rangschikking en klimt men langzaam naar een plaats waar men thuishoort.

Jong Lede: B Meulewaeter, Y. Pieren (70′ Y. De Bruyne), B. Malfroy, S. Mertens, T. Spotbeen, Y. Verplancke,
Y. Hellinckx, N. Van Peteghem ((84′ B. Van Isterdael), A. Meersschaut (59′ M. Verhasselt), J. De Landtsheer, R. Nelis