KVC Jong Lede 3 – 0 KSK Oostnieuwkerke

Neofiet in de nationale reeksen Oostnieuwkerke diende vandaag het onderspit te delven van een gretig en vrij secuur Jong Lede dat uiteindelijk verdiend het laken naar zich toe trok, weliswaar na het benutten van 2 strafschoppen.
De Westvlamingen tekenen voor het eerste gevaar en dit binnen de eerste minuut. Bart zweeft het schot van Vanthournout uit de hoek. De repliek van Jong Lede bestaat uit 2 hoekschoppen zonder gevaar. Aan de overzijde kopt Sennesael over de kruising (7′). Na 10 minuten is er Leeds overwicht, met kansen nu. Een verre bal van Jore tot bij Yordi maar doelman Sabbe duwt het schot weg (12′). Een scherpe voorzet van Jens levert enkel een hoekschop op (13′). Op voorzet van Richard kopt Jonas krachtig in maar Sabbe voorkomt met een superreflex de lokale voorsprong (15′). Het overwicht blijft maar kansen worden niet meer gecreëerd. Sennesael zorgt nog voor enige opwinding maar zijn kopbal belandt nu op de kruising (37′).
De tweede helft is vrijwel volledig Leeds getint. Op voorzet van Yarich besluit Jonas nipt naast (52′). Een minuut later lanceert Jari de snelle Richard en deze wordt onderuit gehaald in de strafschopzone. De dader, Bentein, wordt meteen ook uitgesloten. Nicolas mist de elfmeter niet en dus dubbele miserie voor de bezoekers (53′). Groen-wit lost even de teugels in de wetenschap van een mannetje meer maar betaalt die instelling bijna cash wanneer Sennesael alleen op Bart af kan. De Leedse doelman voorkomt echter de gelijkmaker (63′). Op een tegenaanval wordt Jonathan omver geduwd in de 16 en meteen is de tweede Leedse strafschop een feit. Was de eerste duidelijk dan was er bij deze tweede wel enige discussie over het al dan niet terecht zijn. Nicolas trekt zich hier niets van aan en laat Sabbe geen schijn van kans (70′). Bart voorkomt een snelle aansluitingstreffer wanneer hij gepast plat gaat op een schot uit de draai van Sennesael (75′). De bezoekers krijgen het fysisch lastig en Jong Lede creëert zich een aantal prima kansen. Ruben gaat op de solotoer, zet voor, maar noch Jonathan noch Yarich zijn succesvol (77′). Nicolas op de rechterzijde op de solotoer, perfecte voorzet en Jonathan zwiert in de vlucht de bal naast de paal (80′). Jens op de solotoer (tja), speelt broer Jonas vrij en die plaatst de bal in de linkerhoek (84′). Wedstrijd gespeeld uiteraard. De slotminuten zijn besteed aan balbezit en zonder tegentreffer het einde halen. Nuttige overwinning voor Jong Lede. Volgende week is er de zware thuiswedstrijd tegen leider Eppegem.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck (46′ Y. Hellinckx), S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Jens De Landtsheer, J. Trompet (71′ R. Baevegems), Y. Verplancke, N. Van Peteghem, Y. Pieren (60′ J. Mayanda), Jonas De Landtsheer