KVC Jong Lede 3 – 1 KFC E. Zele

Jong Lede boekt een logische zege tegen het reeds veroordeelde Zele maar dit ging minder vlot (zeker in de eerste helft) dan verwacht.
De eerste 2 kansen zijn voor de bezoekers. Al na 2 minuten kopt Dhaene, op hoekschop, strak in maar een superreflex van Bart voorkomt een snelle achterstand. De Leedse doelman is dan even de anti-held wanneer hij een strafschop veroorzaakt maar is dan wel weer de held wanneer hij de elfmeter, getrapt door Loriers, op schitterende wijze uit de hoek ranselt (13’). Geen 0-1 maar wel een 1-0 wanneer op het kwartier Nicholas centraal doorsteekt tot bij Robin en deze Leemans kansloos laat. Meteen een Zeelse tegenprik maar Özen mikt over (16’). Thomas Zwart glipt door de buitenspelval maar hij kan Bart niet verslaan (24’). Bram kopt nipt over na een Leedse hoekschop (30’). Even later volgt dan de mooiste collectieve aanval vanwege groen-wit. Nicholas besluit deze met een tippertje maar Leemans duwt de bal nog via de paal in hoekschop (33’). Er volgt nog wat steriele druk van Zele maar zonder gevaar.
De tweede helft start evenwichtig maar emotieloos. Kevin probeert van ver doelman Leemans te verslaan maar de bal valt buiten het kader (54’). Kort nadien plaatst Kevin de bal perfect in de voeten van Robin en die doet een 2de keer de netten trillen (56’). Het laatste kwartier is al ingezet wanneer Thomas Zwart een open kans krijgt maar Bart de aansluitingstreffer voorkomt met een voetveeg (78’). Seconden later dringt Tomas door tot in het vijandelijk strafschopgebied, wordt onderuit getrokken en een lokale strafschop is een feit. Bart zowaar achter de bal en met een harde knal binnenkant paal verslaat hij zijn concurrent van vorig seizoen, die nochtans de goede hoek had gekozen (79’). Thomas Zwart kan dan toch zijn doelpunt meepikken wanneer hij de bal perfect in de hoek trapt (83’). De laatste twee kansen zijn van Leedse makelij. Yordi snelt richting Leemans maar wordt enkel met een hoekschop beloond (89’). In de slotminuut kopt Robin nog over doel.

Jong Lede: B. Meulewaeter, B. Malfroy, S. Mertens, T. Spotbeen, K. Piens (60’ S. Schollaert), K. Van Den Bossche, R. Thybaert (46’ Y. Pieren), N. Van Peteghem, Y. De Bruyne (64’ S. Ly), K. Elaut, R. Nelis