KVC Jong Lede 3 – 1 KFC Eppegem

Iets mindere match in vergelijking met voorgaande, maar al bij al verdiend afgesloten met winst.
Een slecht veld en een tegenstander die zeer kort op de man speelt en snel druk zet en dus raakt Jong Lede niet in zijn gewoon ritme. Ook een snelle voorsprong, bijna een gewoonte geworden, zit er niet in. Eppegem gaat voluit zijn kans en dwingt groen-wit constant op de eigen helft. Bart echt bedreigen zit er evenwel niet in. Halverwege de eerste helft is er dan de eerste echte lokale uitbraak en meteen met succes. Jelle De Crick zet zich door op de linkerkant, kan de bal van op de verlengde doellijn nog voor brengen en Nils, met een beetje acrobatie, trapt binnen (22′). Een snelle verdubbeling van de voorsprong zou voor een iets geruster gevoel zorgen.Wanneer Nicolas in het straatje wordt gestuurd, kan hij bijna deze verdubbeling bewerkstelligen. Bal binnenkant paal, maar niet over de lijn. De krappe voorsprong blijft al bij al vrij makkelijk behouden tot de rust.
De tweede helft start in mineur. Voetballend uitverdedigen lukt niet goed en Jari begaat een strafschopfout op Eki. Voor velen was de fout buiten de 16, maar de 2de assistent (stond er met de neus op) houdt voet bij stuk. Rijmenams laat Bart geen kans en de bordjes hangen in evenwicht (49′). Lang duurt de vreugde van Eppegem niet. Jelle De Crick neemt de hoekschop, Jari kopt binnen (56′). De wedstrijd wordt (nog) bitsiger en de bezoekers viseren niet alleen de bal. Na een paar opstootjes, annex gele kaarten, wordt er toch weer wat gevoetbald. Jelle Hornick snelt de rechterflank af, komt schuin voor doel, maar besluit over (60′). Tien minuten later is de zege zo goed als een feit. Jelle De Crick rondt een knappe aanval succesvol af (70′). Eppegem gooit alles in de strijd om er toch nog een wedstrijd van te maken, maar Jong Lede geeft niks meer weg. Bijna was de score nog hoger geweest. Nicolas richting doelman Grimaldi, maar hem verslaan lukt hem niet (84′). Jong Lede zet een serieuze reeks neer en nestelt zich beter in de kop van de rangschikking.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (85′ I. Favoreel), J. Bauwens, Joren De Crick, F. Taptchou (46′ T. De Smet), R. Ringoet, J. Rosschaert, J. Hornick, N. Van Peteghem, Jelle De Crick (86′ M. Pynaert), N. Van Poelvoorde