KVC Jong Lede 3 – 2 KSC Wielsbeke

Na een zwakke eerste helft trok Jong Lede vooralsnog het laken naar zich toe en behaalde een verdiende overwinning tegen een rechtstreekse degradatieconcurrent. Door deze zege is groen-wit de rode lantaarn kwijt.

Bij de thuisploeg neemt Tim Van Der Vloedt opnieuw zijn plaats in na schorsing. Robin Van Herreweghe staat in de basis net als Amrani Ndikumana. Tom De Rechter, Thomas Zwart en Tim De Schepper verhuizen naar de bank.

Na amper 45 seconden kopt Amrani een voorzet van Maxime Grobet over doel.  Even later kent Joël Polfliet geen succes wanneer zijn vrije trap door iedereen wordt gemist, incluis doelman,maar de bal toch niet binnen het kader belandt (2’). Een afstandschot van Thibaut Corvilain in de handen van doelman De Meij (10’) beklemtoont het (steriele) overwicht van groen-wit in de beginfase. Na een kwartier spel is er het eerste gevaar vanwege bezoekende zijde. De kopbal aan de 2de paal gaat nipt naast.
Wat volgt is dan een aardig potje degradatievoetbal. Holderdebolder en rommelig zijn de voornaamste kenmerken. Op een verdienstelijke poging van Robin komt Amrani iets te kort om te besluiten (24’) maar verder bakt Jong Lede er aanvallend niets meer van. Wielsbeke volgt deze spelstijl en kan pas in de eindfase van de eerste helft toch enig gevaar creëren. Hoyois zet zich centraal door maar kan zijn schot niet kadreren (36’) en een kopbal van Demarez aan de 2de paal is hetzelfde lot beschoren (40’). Iedereen verzoent zich al met een brilscore aan de rust (al een tijdje geleden) wanneer de bezoekers toch nog op voorsprong komen na een terecht toegekende strafschop (45’). Dewinter bezorgt de geel-zwarten een goed gevoel bij de rust.

Een aantal toeschouwers die bij aanvang van de tweede helft eerst nog aandacht hadden voor een korte plaspauze keken vreemd op na hun natuurlijke behoefte. Wielsbeke heeft nog altijd de leiding maar de 1-2 flikkert al op het scorebord. Isi Benayad (en geen own-doelpunt zoals velen het wel zagen) zorgt vrij onorthodox toch voor de snelle gelijkmaker (48’) maar binnen de minuut leidt Wielsbeke opnieuw na een succesrijke omhaal van Clappaert, ook al aan de 2de paal. Het dipje van Jong Lede ten gevolge van deze achterstand is echter van korte duur. Isi krijgt een unieke gelegenheid om snel voor de gelijkmaker te zorgen maar alleen voor De Meij slaagt hij er niet in de doelman te verschalken (53’). Kenneth De Saedelaere probeert het van ver maar het schot zoeft naast (57’). Na 63 minuten wisselt trainer Omer Van Praet Robin Van Herreweghe voor Thomas Zwart en dit betekent het keerpunt van de wedstrijd.  Thomas staat (loopt) vijf minuten op het terrein wanneer hij zichzelf mooi vrijspeelt, schuin  voor De Meij verschijnt en keihard in de kortste hoek binnenknalt (68’) en amper drie minuten later kopt hij een perfecte voorzet van Isi even hard tegen de touwen. Wielsbeke kan geen vuist maken en dropt elke bal naar het strafschopgebied in de hoop dat deze goed valt. De counter komt er vanwege Amrani die even perfect, weliswaar nu van op rechts, voorzet, maar de buffelkopstoot van Thomas wordt even glansrijk door doelman De Meij van onder de lat geranseld (82’). Wielsbeke gooit nu alle registers open, blijft de ballen richting 16m gebied lanceren en het is pompen of verzuipen vanwege groen-witte zijde. Lede verzuipt echter niet, houdt dus stand tot het eindsignaal en behaalt na een 3-2 thuiszege op de eerste speeldag een tweede (thuis)overwinning, met dezelfde cijfers. Na een vrij krampachtig eerste uur  liet Jong Lede zien dat voetbal vooral te maken heeft met zelfvertrouwen, welke na de voorsprong duidelijk steeg met de minuut en ervoor zorgde dat nationaal voetbal behouden nog altijd een realiseerbaar doel is.

Jong Lede: S. Van den Bogaert, K. De Saedelaere, F. De Winne, T. Van Der Vloedt, J. Polfliet, T. Corvilain, K. Van den Bossche, R. Van Herreweghe (63’ T. Zwart), M. Grobet (87’ T. De Schepper),
I. Benayad (89’ J. Govaert), A. Ndikumana

Doelpunten: 0 – 1 (45’ Dewinter), 1 – 1 (48’ I. Benayad), 1 – 2 (49’ Clappaert), 2 – 2 (68’ T. Zwart),
3 – 2 (71’ T. Zwart)

Gele kaarten: K. Van den Bossche (74’), T. Corvilain (86’), A. Ndikumana (90’)