KVC Jong Lede 3 – 2 Svelta Melsele

Jong Lede heeft zijn eerste punten beet na de overwinning op zwarte beest Svelta Melsele, maar kwam bijna nog in de problemen in de eindfase, vooral omwille van het niet voldoende benutten van de vele open kansen. De overwinning op zich is uiteraard meer dan verdiend.
De langdurig afwezige Jens De Landtsheer krijgt nu het gezelschap van Jari Bauwens.
Na de zwakke vertoning van vorige week op Eppegem, toonde groen-wit vandaag een volledig ander gelaat.
Van bij het eerste fluitsignaal wordt er druk gezet en wordt er vooruit gevoetbald. Dit resulteert in 3 hoekschoppen in de absolute beginfase. Na hoekschop drie knalt Yorick amper naast (6′). De reply van Melsele volgt ogenblikkelijk. Op vrije trap kopt de vrijstaande Suy in, maar Bart duwt in hoekschop.
Nieuwkomer en debutant in het eerste elftal Ridje Chevalier (beloften Union) forceert zelf de opening maar zijn schot wordt afgeblokt (12′). Aan de overzijde mikt Felix, na een counter, op de buitenkant van de paal (19′).
Nils lanceert de bal naar de linkerbenedenhoek, maar doelman Pauwels voorkomt erger, ten nadele van een hoekschop (22′). Ook Tim heeft zijn schot geprogrammeerd, maar doelman Pauwels is opnieuw bij de pinken. Alhoewel hij de bal niet kan klemmen, kan Nils de rebound niet succesvol afronden (25′). De volgende in de rij is Jarich, maar zijn poging is te weinig krachtvol (30′). Nicolas houdt het bij een gekraakt schot (35′). Met de rust in zicht verandert de situatie dan toch. Ridje zet zich door en steekt tot bij Nils die rustig het balletje stift en de meer dan terechte voorsprong op het bord zet (41′). Plots klaart de hemel helemaal op wanneer Jonas, na een lange ren met de bal, subtiel Ridje lanceert, die meteen zijn eerste competitiedoelpunt lukt (44′). Op slag van rust besluit Nicolas een vrije trap op doelman Pauwels. Melsele mag zich gelukkig prijzen dat het maar 2 doelpunten in het krijt staat.
Logischerwijze start Melsele de tweede helft met de bedoeling de achterstand te minderen. Keisers mag van dichtbij naar de korte hoek schieten, maar Bart bokst weg (47′). Jong Lede neutraliseert meteen de potentiële aanvalsgolven van de bezoekers en creëert zelf opnieuw kans op kans. De schicht van Nils scheert de dwarsligger (54′). Tim mikt op Pauwels (55′). Suy mag dan opnieuw volledig vrijstaand koppen maar centimeters naast (60′). De thuisploeg krijgt dan loon naar werken wanneer Jonas een voorzet van Tim simpel binnen kopt (64′). Wedstrijd lijkt gespeeld, vooral omdat de kansen blijven komen. Nils knalt op de binnenkant van de paal (68′). De ingevallen Ruben brengt de bal voor doel, waar Nils in kopt, maar doelman Pauwels op de lijn nog kan ontzetten (70′). Nils blijft het Wase doel bestoken. Balletje naar de korte hoek maar geen 4de doelpunt (75′). Wanneer de eindfase stilaan in zicht komt en de overwinning absoluut niet meer in gevaar lijkt, is er plots de (op dat moment alleszins) eerredder. Van Bossuyt plaatst de bal in de verste hoek (81′). Amper ‘bekomen’ van dit doelpunt, lukt Felix een wereldgoal. Van op behoorlijke afstand vliegt zijn schot in de linkerbovenhoek (84′). Dit is dan wel de aansluitingstreffer. Toch is er even nog een zwaar bibbermoment wanneer alweer Suy, alweer vrijstaand, alweer mag koppen, maar gelukkig zijn vizier verkeerd heeft afgesteld (87′). Jong Lede is dan even in paniek, maar kan al bij al vrij vlug het overzicht en de controle terug vinden. Laatste prima mogelijkheid is voor Stepan Kuleshov maar hij knalt centraal naar doel waar Pauwels geen krimp geeft.De blessuretijd is toch nog behoorlijk stressvol. Gerechtigheid geschiedt en Jong Lede behaalt een meer dan verdiende eerste zege. Volgende week is er de verplaatsing naar Stekene, een wedstrijd die traditioneel op een gelijkspel eindigt. Let wel, omwille van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg, gaat dit duel door op zaterdag 25 september te 19u.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, S. Hauspie, Y. Verplancke, B. De Geyseleer, R. Chevalier (62′ R. Baevegems), S. Kuleshov, N. Van Peteghem, T. Van Den Eeckhout (71′ J. Rosschaert), J. De Landtsheer (80′ M. Vanderhasselt), N. Van Poelvoorde