KVC Jong Lede 3 – 3 KFCHO Kalken

Wanneer men na een kwartier een 3-0 voorsprong heeft, mag men in theorie dit niet meer uit handen geven. Theorie is niet altijd gelijk aan praktijk en dus mag Jong Lede nog tevreden zijn met het behaalde punt, want de potentiële winning goal voor Kalken belandde op de paal (na strafschop).
Het wedstrijdbegin is fantastisch. Hoekschop Jelle en in een kluwen van spelers kopt De Wilde in eigen doel, zelfs nog in de winkelhaak (4′). Amper later een identieke fase. Jelle neemt de hoekschop en nu kopt broer Joren binnen (9′). En het kan niet op want met een verre trap verrast Nicolas doelman Baele (15′). Kalken kan hier niets tegenover zetten. Jong Lede heeft nog een paar mogelijkheden om de kloof uit te breiden, maar houdt het bij een 3-0 ruststand. Veertien dagen geleden leidde Voorde-Appelterre ook met 0-3 bij de rust en een snel doelpunt in de 2de helft kan dan terug de spanning in de wedstrijd brengen. Groen-wit scoorde dan vrij snel 2 keer, maar kon uiteindelijk geen punt uit de brand slepen. Kalken doet nu wat Jong Lede dan niet kon, namelijk 3 keer scoren. Vrij snel is er de treffer van het opnieuw in geloven. Op hoekschop kopt De Wilde binnen, meteen is zijn own-goal recht gezet (50′). De thuisploeg probeert de 3 doelpunten voorsprong terug op het bord te zetten. Emir begint aan een enorme solo, maar knalt juist naast (53′). De bezoekers hebben echter de spirit, de grinta en de energie en geloven volop in hun kansen. Jong Lede is onder de indruk en slaagt er niet in om onder de druk uit te komen. Op het uur kopt Poppe een voorzet van op links tegen de netten. Amper later redt Bart met de voet op een knal van Heirewegh (61′). Groen-wit is grotendeels het noorden kwijt en slaagt er niet meer in om eeb degelijke aanval in elkaar te knutselen. De powerplay van Kalken leidt tot goed uitgespeelde mogelijkheden. Het schot uit de draai van De Corte vliegt centimeters naast (67′). Bart heeft een supersave in huis en voorkomt de gelijkmaker (73′), maar moet zich toch gewonnen geven wanneer alweer de boomlange Poppe een voorzet van op links binnen kopt (75′). Jong Lede zwalpt en is alle cohesie kwijt. Wanneer de net ingevallen Max Pynaert een haakfout maakt in de 16, kan Neve het onmogelijk geachte waar maken. De paal is echter de spelbreker. De rebound wordt wel binnen geduwd maar de regel zegt dat dit buitenspel is (77′). Kort voor zijn vervanging had Tim ook gescoord, maar ook hier werd de treffer niet gevalideerd wegens buitenspel. Bepaalde bronnen zeggen echter dat hier geen sprake van was. De slotfase blijft uitermate spannend, maar mede omdat de thuisploeg er in slaagt om wat meer weerstand te bieden en Bart ook niet echt meer moet tussen komen, eindigt de wedstrijd op een aanvaardbaar gelijkspel. Toch even vermelden dat in de basis 5 jonge spelers stonden en de 3 invallers ook in de huidige eeuw geboren zijn.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. De Smet (76′ M. Pynaert), J. Bauwens, Joren De Crick, F. Taptchou, T. Van Den Eeckhout (64′ J Criel), I. Favoreel, N. Van Peteghem, Jelle De Crick, C. Van Hauwermeiren (88′ A. Rasschaert), E. Suma