KVC Jong Lede 4 – 1 FC Wezel Sport

Bij Lede is iedereen wedstrijdfit, bij derdeprovincialer Wezelt ontbreken 3 basisspelers.
De bezoekers starten in overdrive en Bart moet al meteen de vuisten gebruiken (2′). Amper later staat de paal een bezoekende voorsprong in de weg (3′). Nicolas zet zich door en wordt vastgehouden al dan niet binnen de strafschopzone. Rood voor Moons en Nicolas zelf achter de bal. Doelman Geuens kiest de juiste hoek en geen snelle voorsprong voor de thuisploeg. Wezelt is niet van de kaart maar steekt nog een tandje extra bij. Beyens plaatst de bal nipt naast (10′). Ruben zorgt voor de openingstreffer wanneer hij een vrije trap enig mooi in de kruising krult (18′). De bezoekers blijven echter  druk zetten en Lede slaagt er niet in om de man meer situatie uit te buiten, integendeel, Wezelt heeft steeds een mannetje vrij en zorgt dan ook voor het meeste gevaar. Van Peer kopt op de lat (36′) en Bart tipt over op een schot van Nuyts (39′). Komt Lede bij een scrimage (40′) nog goed weg, dan is het op slag van rust toch zijn voorsprong kwijt. Beyens kopt via de onderkant van de lat de bal over de lijn; de bal komt terug in het spel en een Leedse speler wordt met de bal over de lijn geduwd. Fout ? inderdaad maar bij de eerste fase werd het doelpunt al goedgekeurd en dus had de fout geen enkele invloed meer. De bordjes verdiend in evenwicht.
De tweede helft is er een logischer verloop. Vrij snel is er de voorsprong voor Lede wanneer doelman Geuens de vrije trap van Mathias niet kan klemmen en de bal even achter de doellijn belandt (52′). Wezel zet nog eens alle zeilen bij maar slechts een paar hoekschoppen is hun beloning. Geuens bokst een knap vluchtschot van Jari weg (56′). Op het uur brengt Bart in 2 keer redding na vrije trap. Even later de doodsteek voor de moedige bezoekers. Sibren kopt de vrije trap van Mathias tegen de netten (67′). Bij een laatste stuiptrekking om vooralsnog een (verdiend) tweede doelpunt te verkrijgen staat Bart in de weg wanneer Janssen recht op hem mag afgaan (76′). De controle is nu volledig voor de thuisploeg en Yordi rond knap af wanneer hij richting Geuens snelt (80′). Volgende week ontvangt Lede een klepper, met name KSV Oudenaarde.

Jong Lede: B. Meulewaeter, B. De Taeye, S. Mertens, B. Malfroy, M. Verhasselt, K. Van Den Bossche, R. Thybaert (46′ Y. Verplancke), N. Van Peteghem (59′ Y. Pieren), Y. De Bruyne, J. De Landtsheer, R. Nelis (46′ Y. Hellinckx)