KVC Jong Lede 4 – 2 Torhout 1992 KM

In een wedstrijd met 2 gezichten (het verschil kon eigenlijk niet groter zijn) heeft Jong Lede eindelijk nog eens 3 (verdiende) punten beet en kan al iets geruster ademen, want het degradatiespook was, na de slechte resultaten de afgelopen maanden, al naderend.
Bij groen-wit ontbreken Jarich en Arnaud, beide gekwetst.
De povere eerste helft biedt dan wel veldoverwicht voor Torhout maar zeer warm werd men niet van hetgeen op de mat werd geserveerd. Pas halverwege de eerste helft is er het eerste doelgevaar. Op hoekschop kopt Vandelanoitte krachtig in maar Bart heeft een superreflex in huis en voorkomt erger. Vier minuten later lukt het hem niet om de openingstreffer te voorkomen. Declerck zwieot vanop 40m en vanop de linkerflank de bal naar voor en door de wind gedragen vliegt het ronde ding over Bart tegen de netten (26′). Jong Lede haalt geen niveau en kan zelfs in de buurt van de bezoekende doelman niet geraken. Torhout dreigt dan wel maar voetbalt te stereotiep om de thuisploeg in verlegenheid te brengen.
De rustpauze heeft Jong Lede zeker goed gedaan alhoewel het ook de donderpreek van interim-trainer Georges Arts kan geweest zijn. Feit is dat de metamorfose niet groter kon zijn. De tweede helft is amper op gang gefloten of de gelijkmaker staat al op het bord. Op hoekschop fusilleert Sibren doelman Meeuws (48′). Jong Lede trekt zich duidelijk op aan dit doelpunt en walst over Torhout. Vier keer zestig seconden later (het kunnen er ook een paar minder geweest zijn) brengt Jonas met een kort tikje Yorick alleen voor doel. De noeste werker blijft kalm en geeft Meeuws het nakijken. De Westvlamingen reageren furieus. Bart heeft alweer een suoersave in petto op de poging van Coppin (54′). De thuisploeg is niet meteen onder de indruk en gaat op zijn elan verder. De kopbal van Jari wordt op de lijn ontzet (62′). Nicolas zet dan een lange solo op en met een subliem hakje presenteert hij Yorick de derde treffer. De nog altijd noeste werker blijft nog altijd kalm en verslaat voor de 2de keer, wat hem betreft, doelman Meeuws (64′). De troepen van Georges beseffen dat er best nog eens gescoord wordt wetende dat Westvlamingen nooit opgeven. Op vrije trap van Nicolas kopt Sibren knap in maar doelman Meeuws duwt even knap over de lat (67′). Adempauze komt er niet, maar op de volgende kans is het wel 8 minuten wachten. Richard mikt een vrije trap op de paal (75′). Wat gevreesd wordt, gebeurt dan toch. Torhout lukt de aansluitingstreffer 10 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Vervalle plaatst de bal in de verste hoek en tekent voor nog wat meer spanning. Nicolas breekt uit maar mikt te hoog over (82′). De verlossende treffer valt op minuut 85. Jonas, met een doorgedreven inspanning, lanceert de ingevallen Yordi en de spits laat Meeuws geen schijn van een kans. Kort voor affluiten schudt Bart nog maar eens een knappe reflex uit de mouw en voorkomt nog een paar zeer lastige slotminuten. De tweede helft was het Jong Lede van het eerste periodekampioenschap te zien. Vol vertrouwen werd toen met aangenaam voetbal het puntenaantal gestaag opgedreven. Op deze manier kan het huidig puntenaantal van 32 ook nog behoorlijk naar omhoog gebracht worden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, J. Trompet, N. Van Peteghem (90′ C. Baten), E. Cocquyt (46′ R. Baevegems), Y. Verplancke, T. Van Den Eeckhout (81′ Y. Pieren), Jonas De Landtsheer