KVC Jong Lede 5 – 0 K SV Bornem

Dit seizoen wordt van een wedstrijd met Bornem als tegenstander verwacht dat men die vlotjes wint. Jong Lede deed dit ook maar eerder op basis van een sterke tweede helft.
De wedstrijd start ideaal voor groen-wit want na amper 5 minuten fluit de ref een terechte strafschop na handspel. Jonas kwijt zich perfect van zijn taak. Jore had dan iets eerder al een goede mogelijkheid gehad om te scoren maar mikte de bal een metertje over (3′). Yordi heeft dan een zeer strakke voorzet in de voet maar niemand is gevolgd (8′). Overwicht van bij de start, een vroege voorsprong, een op papier althans zwakke tegenstander, al deze elementen zorgen er voor dat Jong Lede te nonchalant begint te voetballen. Slordig inspelen, de posities niet houden en het niet spelen in blok (één van hun sterke punten) zorgen er voor dat Bornem zowaar in de wedstrijd kan en mag komen. Halverwege de eerst helft mikt El Madani gelukkig voorlangs (23′). Yordi heeft nog een paar kansen tot het verdubbelen van de score maar zijn volley vliegt naast (31′) en zijn poging is te zwak (41′). Wat ergens in de lucht hing, gebeurde, nl. Bornem scoort maar de ref keurt het doelpunt af wegens buitenspel. In plaats van 1-1 wordt het helaas voor Bornem 2-0 wanneer Jonas de bal knap aanneemt in de 16, de doelman uitkapt en de netten doet trillen (44′).
De tweede helft is er dan wel het verwachte éénrichtingsvoetbal. Jonas stuit bij een knappe solo op doelman Meeus (47′). Een mee opgerukte Jari aan de 2de paal dwingt Meeus tot een superreflex en op de hoekschop hieruit kopt Jari knap in maar Meeus voorkomt subliem erger (55′). Een minuut later moet de bezoekende doelman zich toch gewonnen geven. Na een knappe collectieve aanval brengt Yordi de bal naar de 2de paal waar Yarich hoog in doel besluit (56′). Bornem verschijnt niet meer voor Bart en Jong Lede heeft nu slag om slinger kansen om de voorsprong uit te breiden. Richard snelt alleen bezoekend doel maar besluit te onbesuisd naast (66′). Meeus haalt het schot van Jonas uit de linkerbenedenhoek (71′). Op voorzet van Richard knalt Jonathan over de kruising (73′). Op hoekschop schudt Meeus alweer een prachtreflex uit de mouw op een kopbal van Jonas (73′). De inswingende hoekschop van Richard wordt door Meeus over de lat geduwd (81′). De voorsprong wordt uiteindelijk toch nog behoorlijk opgedreven in de slotfase. Wanneer Jonathan in de rug wordt geduwd in de strafschopzone mag nu Yordi achter de bal en ook hij mist de elfmeter niet (84′). Een minuut later alweer een sublieme aanval van Jong Lede die eindigt bij Yordi en die doet de netten een vijfde keer trillen.
Sterke tweede helft en dus wordt er met spanning maar vol vertrouwen uitgekeken naar de derby op het veld van Wetteren dat normaliter Jong Lede moet verslaan wil het de eerste periodetitel pakken.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, Y. Verplancke, J. Trompet (60′ A. Gyselinck), Y. Hellinckx, R. Baevegems (62′ R. Mendoza), N. Van Peteghem (46′ J. Mayanda), Y. Pieren, Jonas De Landtsheer