KVC Jong Lede 6 – 1 KSV Rumbeke

De Leedse trein raast maar door. De stoomlocomotief wordt constant van de nodige kolen voorzien waarbij iedereen voor een permanente aanvoer zorgt. Vandaag hingen er zelfs behoorlijk wat wagons (lees: doelpunten) aan het groen-witte rijtuig.
Promovendus Rumbeke bleek tot nu toe in hun wedstrijden een taaie tegenstander. Weinig scoren maar evenmin weinig laten scoren. Het startdoel is dan ook om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Dit lukt al bijna na amper 2 minuten. Emir zet zich op kracht door, brengt de bal voor doel waar Nils op doelman Djerdi mikt en Jarne in de rebound tegen een stel benen besluit. Toch wordt het Leeds overwicht vrij snel beloond. Nils wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald en de logische penalty wordt door Nicolas keurig tegen de netten geplaatst (10′). Jong Lede berust niet in deze voorsprong, wetende dat ze over de beste defensie beschikken en er dus al veel zou moeten gebeuren om vandaag geen puntengewin te halen. Op hoekschop kopt Tim een metertje naast (12′). Rumbeke ondergaat de wet van de sterkste (en de technisch beste) en een verdubbeling van de voorsprong is gewoon vanzelfsprekend. Auteur van dienst, Jelle De Crick (22′). De bezoekers proberen het wel, soms op een nogal ‘harde’ manier, maar Bart in actie brengen lukt hen niet. Een schaarse hoekschop wordt door de thuisploeg ontzet wat niet naar de zin is van bezoeker Vandamme. Hij trapt na op Nils. Na overleg met zijn eerste assistent, trekt de ref een terechte rode kaart. Met veel show (oa een dranghekken wordt het slachtoffer van deze cinema) verlaat hij het veld. Minuut 31 is dan juist aan zijn einde gekomen en Rumbeke kan het proberen klaren met een mannetje minder. Wat niet lukte met 11, lukt al zeker niet met 10. Een schuiver van Emir belandt nipt naast (35′). Een schot van Nicolas treft de linkerpaal (42′). Robbie Ringoet staat in voor de derde treffer, een unicum blijkbaar voor hem, scoren (43′).
De koffiepauze is zeker geen aanleiding om het de 2de helft wat rustiger aan te doen. Emir raast nog maar eens weg op rechts, brengt scherp voor en de inlopende Nils duwt binnen (50′). Een klassecombinatie kent als eindstation (!) Nicolas en die plaatst de bal op de bovenkant van de rechterkruising (54′). Emir blijft maar stomen (!). Via tussenstation (!) Alteron Balaj komt Nicolas in balbezit. Een simpele stifter en de forfaitcijfers staan op het bord (68′). Amper een minuut later redt doelman Djerdi met 1 vuist de schicht van Nils (69′). Even wat concentatieverlies dan bij de thuisploeg en Vermaut lukt de eerredder (70′). Direct trekt de trein zich weer op volle snelheid. Robbie met een splijtende pass tot bij Emir, die direct breed voor doel brengt en Alteron besluit hoog tegen de netten (74′). De demonstratie is nog niet ten einde. Alteron schuin op Djerdi af, maar deze klemt het schot tussen de benen (85′). De laatste actie komt van de voet van Nicolas. Hij knalt amper naast de linkerpaal. Bij het laatste fluitsignaal van de ref, laat de locomotief ook zijn laatste fluitsignaal horen. Jong Lede staat nu zowaar op een gedeelde derde plaats. Volgende week volgt de lastige verplaatsing naar Wervik.