KVC Jong Lede – KFC Jong Vl. Kruibeke 2 – 0

Logische en onbetwiste winst van KVC Jong Lede.
Bij groen-wit ontbreken de langdurig gekwetsten Jens De Landsheer, Arnaud Gyselinck en Ruben Baevegems. Aan de aftrap wel de nieuwelingen Sami Djadi, Gianni Scheerlinck en Nils Van Poelvoorde.
Het eerste en vrijwel enige kansje van Kruibeke is er al na 3 minuten. Van Aken kopt een voorzet van op rechts naast.
De thuisploeg start dan zijn dominantie en dit resulteert in een behoorlijk aantal mogelijkheden. Nils speelt Sami centraal vrij maar deze besluit te zwak naast (5′). Nils zelf doet hem dit even later na (7′). Het Leeds overwicht is te steriel om doelman De Witte aan het werk te zetten. De lokale voorsprong komt er dan toch, iets voor het halfuur, wanneer Nicolas een hoekschop op het hoofd van Jari schildert en deze fraai binnen kopt (29′). De score voor de rust verdubbelen lukt niet meer. Een één-twee tussen Nils en Nicolas wordt door de Leedse spelmaker in het zijnet geknald (32′). Gianni mikt amper naast (35′) en op hoekschop kopt Sibren hoog over (36′).
Zelfde spelbeeld gedurende de 2de helft. Meteen al dreiging. Sami zet voor van op rechts en een vrijstaande Gianni aan de 2de paal kopt naast (46′). Amper later knalt Jonas, na hoekschop, op de vuisten van De Witte (48′). Sami mikt naar de hoek maar opnieuw ranselt De Witte de bal knap uit doel (52′). De wedstrijd valt dan wat stil. Kruibeke heeft constant 10 man achter de bal en rekent op die ene kans die er altijd wel komt. Die komt echter niet en het is Jong Lede dat uiteindelijk toch een verdubbeling van de voorsprong kan bewerkstelligen wanneer Nicolas een afvallende bal staalhard tegen de netten knalt (72′). Het wedstrijdbeeld situeert zich nog altijd hoofdzakelijk op de bezoekende helft Doelman De Witte heeft opnieuw een superreflex in huis op een zeer knappe kopbal van Jonas (76′). De ingevallen Tim Van Den Eeckhout lanceert Gianni maar deze besluit naast (80′). Kort voor affluiten kopt Jari, op hoekschop van Gianni, tegen de paal (89′).
Jong Lede haalt het al bij al makkelijk van de uit eerste provinciale gedegradeerde Waaslanders en het is eerder door gebrek aan efficiëntie en een sterk keepende De Witte dat de score niet hoger opliep. Volgende week komt reeksgenoot Eppegem op bezoek in de 2de ronde van de Croky cup.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke, N. Van Peteghem (77′ T. Van Den Eeckhout), S. Djadi (88′ E. Ngarukiye), G. Scheerlinck, J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde (81′ J. Mayanda)