KVC Wingene 1 – 1 KVC Jong Lede

Na een kansarme maar hoekschoppenrijke wedstrijd hebben Wingene en KVC Jong Lede de punten eerlijk verdeeld. Bij beide teams is er meteen goede wil om er een aantrekkelijke competitieopener van te maken. Omdat ook de beide verdedigende compartimenten op peil zijn, valt er weinig spectaculairs te beleven. Halverwege de eerste helft komt groen-wit op voorsprong. Op hoekschop, hoe kan het ook anders, verlengt Yordi en aan de tweede paal duwt nieuwkomer Jari de bal van dichtbij tegen de netten. Behalve een schot van De Loof dat over de lat zoeft, kan Wingene hier niets tegenover zetten. Kort voor het rustsignaal kopt Jari, na hoekschop (!), naast. Het venijn zit hem in de slotseconden. Een lichte fout binnen de 16 wordt bestraft met een elfmeter. Bart kan de plaatsbal van Hoornaert onvoldoende beroeren en tergend langzaam rolt de bal via de paal over de doellijn. Een domper op slag van rust dus.
Hetzelfde spelbeeld gedurende de tweede helft, weze het dat het aantal hoekschoppen drastisch vermindert. Kansen zijn nihil en beide doelmannen dienen zich vrijwel niet te onderscheiden. Een goed leidende ref fluit na 93 minuten de wedstrijd af. Bij een bokswedstrijd die eindigt op punten moet er altijd een winnaar zijn maar vanavond kon iedereen zich perfect vinden in het behaalde punt.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck, S. Mertens, J. Bauwens, Jens De Landtsheer, R. Mendoza, J. Trompet, Y. Verplancke, N. Van Peteghem, Y. Pieren (89′ Y. Hellinckx), Jonas De Landtsheer (75′ J. Mayanda)