KVE Drongen 0 – 1 KVC Jong Lede

Drongen en Jong Lede hadden tot hiertoe elk 5 punten (op 15) verzameld. Wie vandaag verloor, moest stilaan naar beneden de rangschikking gaan kijken, wie won, was mee met de middenmoot. Jong Lede trok het laken naar zich toe, zij het zonder veel glans.
De beginfase staat synoniem voor Leeds overwicht. Drongen speelt met 11 achter de bal, op de eigen helft, en hoopt er met een counter sporadisch uit te komen. Op die manier is het natuurlijk moeilijk om kansen te creëren. Een knappe combinatie zorgt dan toch voor de bezoekende voorsprong. Centraal in de as bedient Nicolas de vinnige Jelle De Crick, die zo alleen opduikt voor doelman Frans. Jelle werkt kalm af en de netten trillen (17′). Wie verwacht had dat Drongen nu voluit voor de aanval zou kiezen, komt bedrogen uit. De beste mogelijkheid tot de gelijkmaker valt pas na het halfuur. Op vrije trap duwt Bart de kopbal over de lat (34′). Groen-wit trekt zich tot aan de rust te ver terug en kan ook geen enkele kans meer forceren.
De tweede helft spelen de Gentenaars naar hun favoriete kant. Toch is de eerste gevaarlijke actie van de voet van Nils Van Poelvoorde. Zijn schot gaat een metertje naast (49′). Drongen zet nu eindelijk wat druk, maar kan Bart niet echt bedreigen, ook al omwille van het prima verdedigend werk van Lede. Iets na het uur neemt Jong Lede de controle over de wedstrijd over. Nils, in de draai, besluit op doelman Frans, die in hoekschop duwt (69′). Emir zoeft de linkerflank af en diens voorzet wordt door Jarne amper naast getrapt (71′). Een scrimage in het lokale doelgebied wordt tot 2 keer toe weggewerkt (81′). De laatste speelminuten, annex blessuretijd (4′) zorgen nog voor spanning, maar echt sprankelend is het allemaal niet. Na 94 minuten is er het eindsignaal en meteen mogen de drie punten mee naar Lede. Zowel qua punten, als op mentaal vlak betekent deze nipte overwinning toch heel wat. Volgende week is
Elene-Grotenberge te gast, de club waar Jarich Hellinckx (ex-Lede) al een aantal wedstrijden het mooie weer maakt.

Jong Lede: B. Meulewxaeter, T. Van Den Eeckhout, Joren De Crick, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet, J. Rosschaert, J. Van Waeyenberghe (6′ J. Hornick, 86′ J. Criel), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde, Jelle De Crick (69′ E. Suma)