Lochristi 1 – 4 KVC Jong Lede

Jong Lede had na de recente 1 op 9 dringend nood aan wat puntengewin en is deze namiddag hierin geslaagd al zijn de 1-4 cijfers wel wat overdreven.
Bij groen-wit ontbreken Yorick (kwetsuur) en Jore (geschorst). Sibren neemt centraal in de verdediging terug zijn vertrouwde plaats in en Emilio start de wedstrijd.
De beginfase is voor de bezoekers en het eerste gevaar betekent meteen succes. Het schot van Yordi wordt in de 16 bewust (volgens betrokkene dan weer niet) met de arm afgeblokt. Rood voor kapitein De Schrijver en Nicolas laat doelman Rogiest geen kans (7′). Het overwicht houdt stand tot op het kwartier. Nicolas vlamt dan tegen de dwarsligger. Hoe raar het ook moge zijn, vanaf dan neemt Lochristi de wedstrijd volledig over. Met een man minder lukt het hen om constant een vrije man te hebben terwijl bij Lede er een omgekeerd effect is; een man meer betekent plots dat er geen enkele speler aanspeelbaar is (!?!). Halverwege de eerste helft resulteert het lokale overwicht in een schot op de paal en op minuut 34 moet Nick een vrije trap van Joël Polfliet uit de rechterbenedenhoek ranselen. Gelukkig staat nadien het vizier van de blauwhemden niet scherp genoeg om nog voor dreiging te zorgen.
Bij aanvang van de tweede helft is er een zelfde spelbeeld. Wanneer Yordi dan kan uitbreken, hem niemand kan volgen en hij staalhard binnen knalt, lijkt de wedstrijd gespeeld (58′). De bezoekers sluiten nu wel meer aan, beperken de ruimtes nu wel en creëren nu wel kansen. Jens mikt over de kruising (64′) maar een minuut later is broer Jonas wel succesvol (65′). Game, set and match denkt men dan maar concentratieverlies luidt meteen een treffer van Lochristi in (67′). Toch betekent dit niet het startsein voor een vroeg slotoffensief want ‘het mannetje minder’ heeft nu wel gevolgen. Jong Lede combineert nu beter, kan de bal langer in eigen rangen houden en het is eigenlijk wachten op de definitieve doodsteek van de moedige thuisploeg. Jens knalt op doelman Rogiest (79′). Richard trapt mooi in, maar Rogiest bokst weg, op het hoofd van Jonathan, maar diens kopbalgoal wordt afgekeurd wegens buitenspel (80′). Uitstel evenwel, want wanneer Jens keihard voorzet van op rechts, staat Emilio aan de tweede paal om beheerst binnen te tikken (83′). Zijn vreugde deelt hij maar al te graag met zijn familie langsheen de zijlijn. De energietank van Lochristi is leeg en Jong Lede kan rustig de wedstrijd uitspelen. Drie belangrijke punten werden behaald. De aansluiting met de vrij uitgebreide kopgroep is een feit. Volgende week komt de autoritaire leider, met name Zelzate op bezoek.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, E. Cocquyt, A. Gyselinck, J. Hellinckx, N. Van Peteghem (87′ R. Baevegems), Y. Pieren (71′ J. Mayanda), Jonas De Landtsheer (86′ R. Joos)