Mariekerke – 2 – 3 KVC Jong Lede

De wedstrijd die het best werd gewonnen, werd ook effectief gewonnen waardoor Jong Lede in de rangschikking al op een iets comfortabeler plaats staat en het verschil met de degradatieplaatsen wat groter is geworden.
De eerste helft is vrij rommelig en van goed voetbal is er langs beide zijden geen sprake. Toch slaagt Jong Lede er in om vrij snel op voorsprong te komen.Doelman Mardulier wil de bal buiten het strafschopgebied met het hoofd ontzetten maar doet dit te zwak waardoor Nicolas dankbaar gebruik maakt van de opportuniteit en de bezoekers op voorsprong brengt. Mariekerke gaat direct op zoek naar de gelijkmaker, dreigt wel, maar toch dient Bart niks bijzonders op de mat te leggen. Na een half uur hangen de bordjes dan toch gelijk wanneer er niet kort genoeg verdedigd wordt en Van Acoleyen zomaar de juiste hoek mag uitkiezen. Amper later brengt Ayrton redding op de lijn. Tot de rust is de sensatie ver te zoeken.
De tweede helft is stukken beter en komt Jong Lede veel scherper voor de dag met meteen al succes ook. Jonas zet zich door tot op de zijlijn, legt breed en Robin tikt al liggend binnen (48′). Nog geen 120 seconden volgt een identieke fase maar nu kan Robin niet kadreren. Groen-wit blijft baas en kansen blijven volgen. Ayrton mikt naar de hoek maar Mardulier laat zich niet verschalken (55′). Nicolas gaat diep, bedient Robin die op Mardulier knalt maar in de rebound duwt Ayrton binnen (56′). Mariekerke kan hier niets tegenover stellen. De wedstrijd lijkt beslist en kon eigenlijk beslist zijn nog voor het eindkwartier maar Ruben knalt van dichtbij tegen de paal (67′). Geen finaal verdict dus en hieruit put de thuisploeg vertrouwen. Elke bal wordt richting Leeds strafschopgebied gekeild. Jong Lede onder druk dus, misschien ook al doordat er iets te ver achteruitgeschoven wordt. Hoedanook, de aansluitingstreffer komt er toch nog op iets meer dan een kwartier voor het einde. Een gelijkspel hangt plots in de dreigende lucht (ook letterlijk dreigend wegens de donkere wolken en de regen). Bart schudt echter een supersave uit één van zijn mouwen en voorkomt onheil. Jong Lede heeft nog een paar uitstekende mogelijkheden om op de tegenaanval de hartslag van de Leedse supporters naar een normaal peil te brengen maar zowel Jonas als de ingevallen Jari zorgen eerder voor een fel verhoogde hartslag. Achteraan is het nu pompen of verzuipen en komt er bloed (scheenbeen Yorick), zweet (van de elf leeuwen of tijgers) maar geen tranen aan te pas. Het finale fluitsignaal van een goed leidende ref zorgt voor een normaliserend hartritme. Jong Lede wist met dit resultaat en evenzeer een puike 10 op 15, de slechte competitiestart volledig uit en bevindt zich, althans nu, in een veilige haven.

Jong Lede: B. Meulewaeter, R. Thybaert, B. Malfroy, S. Mertens, M. Verhasselt, K. Van Den Bossche, Y. Hellinckx, N. Van Peteghem (90′ B. Van Isterdael), A. Meersschaut (56′ Y. Verplancke), J. De Landtsheer, R. Nelis (84′ Y. De Bruyne)