Melsele 2 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede had altijd de 3 punten moeten meebrengen maar mocht zich uiteindelijk nog gelukkig achten met 1 punt.
Groen-wit neemt Melsele meteen in een wurggreep en versiert kans na kans. Nicolas is iedereen te snel af maar mikt nipt naast de kruising (2′). Kort nadien opnieuw Nicolas alleen naar doel maar doelman Pauwels staat in de weg (6′). De lokale doelman neutraliseert een knal van Yordi (9′). Seconden later sterft een schot van Ruben op de vuisten van Pauwels en uit de hoekschop besluit Yarich via de knie naast (10′). Melsele ziet sterretjes, trapt de bal zelfs doelloos buiten. Het Leeds overwicht blijft de eerste 28 minuten zonder doelpunten en dit breekt hen zuur op. Op een vrije trap brengt Bart in eerste instantie redding maar in de kluts brengt De Vos de thuisploeg zowaar op voorsprong (28′). En het wordt nog erger want bij een volgende vrije trap mag Cathoir zo maar binnen koppen (33′). Afwerken aan 100% en eigenlijk zonder een kans te creëren, maar wel dus 2 maal uit een stilstaande fase. Jong Lede is maar kort van slag en heeft nog voor de rust de mogelijkheid tot milderen. Yarich werkt echter te onbesuisd af en de bal belandt niet tussen het kader (37′). Onlogische ruststand dus.
De tweede helft vat groen-wit op dezelfde manier als de eerste aan. Meteen powerplay, druk zetten en de tegenstander vast zetten. Succes is er nu wel meteen. Pauwels heeft tegen het kanonschot van Yordi geen schijn van een kans (48′).
Even later verdient de schuiver van Yorick meer (51′). Melsele loert op de counter. Bart ontzet de poging van Geldof (54′). Aan de overzijde zoeft Yordi weg maar plaatst de bal iets over de kruising (55′). Melsele blijft noodgedwongen speculeren op de counter maar vertikt het tot 2 keer toe om Jong Lede de doodsteek toe te dienen. Bart duwt het schot van De Vos tegen de dwarsligger (65′) en even later is de ene Melseelse spits te egoïstisch, bedient de volledig vrijstaande ploegmaat niet, maar knalt de unieke mogelijkheid ver weg in de donkere hemel. Jong Lede ziet zijn inzet en inspanningen dan toch beloond wanneer Sibren op hoekschop staalhard binnen kopt (82′). De bezoekers gaan zelfs nog bezeten op zoek naar de winning goal, zonder succes evenwel.

Jong Lede: B. Meulewaeter? Jens De Landtsheer (60′ Arnaud Gyselinck), S. Mertens, J. Bauwens, Y. Verplancke, J. Trompet, Y. Hellinckx, R. Baevegems (75′ R.Mendoza), N. Van Peteghem, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer (69′ J. Mayanda)