Melsele 3 – 0 KVC Jong Lede

Na een aantal goede prestaties, keert Jong Lede met de billen bloot terug uit het Waasland. Melsele, dat uit de laatste wedstrijden geen punten pakte, bleek duidelijk een maatje te sterk. De reden waarom Melsele puntloos was, was het gebrek aan afwerking en niet de prestatie op zich. Deze avond stond ook de afwerking grotendeels op peil (score kon nog hoger geweest zijn) en dus hield de thuisploeg terecht de drie punten thuis.
Bij groen-wit geen Nicolas (eerste van twee strafdagen) en geen Ruben (gekwetst).
Melsele zet van bij aanvang druk maar Bart dient pas na 19 minuten een eerste keer echt tussenbeide te komen (knappe save op het schot van Van Osselaer). Een aantal seconden later mag een vrijstaande Van Osselaer het opnieuw proberen maar nu besluit hij naast. Het antwoord van de bezoekers komt van de voet van Jonas. Doelman Van Den Wildenberg etaleert een mooie zweefsprong (20′). De beloften van Melsele dienden het vrijdag zonder doelman te doen en ging wel de boot in met 4-0 verlies. Na minuut 20 van deze wedstrijd, kon het 1ste elftal eigenlijk ook zonder doelman gevoetbald hebben want vanaf dan kon Jong Lede geen enkele keer meer Van Den Wildenberg in actie dwingen.
Melsele drijft het tempo nog op en groen-wit holt achter een ongrijpbare bal. Bart redt met de voet (28′). Didi mikt naast (32′). Op hoekschop is het dan toch raak. Cathoir vuurt de afvallende bal in de kruising (35′). Da Cuntha op snelheid aan de haal maar voorlangs (38′). De krappe achterstand met de rust opent nog perspectieven voor Jong Lede. De tweede helft is in het begin toch wel Leeds getint maar behalve een iets agressievere manier van spelen, uit zich dit niet in kansen. Melsele komt er voetballend steeds goed uit en iets voor het uur wordt de wedstrijd beslist in 120 seconden. Da Cuntha plaatst de bal in de hoek (58′) en amper later kan hij een voorzet van op rechts hoog in het doel knallen (59′). De thuisploeg kan nu rustig de wedstrijd controleren want bij de bezoekers lukt er niets meer; goede combinaties zijn zeldzaam, de verre bal dan maar, maar ook deze komen niet in de juiste voet, enfin van enig samenspel is er geen sprake. Da Cuntha mikt nog eens op Bart (74′) maar de score nog opdrijven lukt niet meer.
Door deze nederlaag verliest Jong Lede de aansluiting met de middenmoot en volgende week wacht een loodzware opdracht met de komst van een fysiek enorm sterk Wervik.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren, B. Malfroy (69′ S. Schollaert), S. Mertens, T. Spotbeen, K. Van Den Bossche, Y. Verplancke, J. Hellinckx, A. Meersschaut (68′ B. Van Isterdael), J. De Landtsheer, R. Nelis (61′ Y. De Bruyne)