Merelbeke 2 – 2 KVC Jong Lede

Logische en verdiende puntendeling en meteen is de nul voor Jong Lede van de tabellen gevaagd.
Bij groen-wit nu ook geen Tomas Spotbeen. Zijn plaats wordt ingenomen door Bram Smekens.
De aanvangsfase is voor Merelbeke met een goede kans voor Bultheel, die echter voorlangs besluit (8′). Stilaan kantelt de wedstrijd in het voordeel van Jong Lede. De Volder ranselt de vrije trap van Mathias uit de hoek (9′). Op hoekschop kan Jonas tot 2 maal toe uithalen, even veel keren verhindert een lokaal been een voorsprong (20′). Halverwege de 1ste helft kantelt de wedstrijd opnieuw. Bart staat twee keer pal wanneer Monday voor hem opduikt (23′) en is even later nog maar eens de redder in nood (28′). Het antwoord van de bezoekers uit zich in een knal van Jonas in de korte hoek (33′). De Volder duwt in hoekschop. De slotfase voor de koffiepauze is spannend maar kansen vallen er niet meer te noteren.
Na de rust is de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Jonas bereikt Robin maar diens uithaal is te zwak om De Volder te verslaan (55′). Aan de overzijde neutraliseert Bart de knal van Monday (56′). Pech dan voor Lede wanneer een ploegmaat de bal op de arm van Sibren trapt en de ref naar de stip wijst. Saidy laat Bart geen schijn van kans (58′). Lang duurt de lokale vreugde niet want Robin brengt met een geweldig vluchtschot de bordjes in evenwicht (60′). Nicholas mikt kort nadien iets te hoog over de deklat (62′). De wedstrijd is nu volledig open gebroken en langs beide zijden is de intensiteit enorm hoog. Merelbeke in overwicht, drie hoekschoppen na elkaar. Bart keept een reuzepartij. Hij tipt de vrije trap van Saidy over de lat (70′). Ruben knalt van dichtbij naar doel, De Volder bokst weg, in de voeten van Jonas maar deze kraakt zijn schot (72′). Robin besluit centimeters naast (73′). Bart opnieuw gepast plat (75′). De ingevallen Blanckaert zorgt voor gevaar dat in eerste instantie nog bezworen wordt maar in de rebound scoort Saidy zijn tweede van de namiddag (77′).Geen genadeslag voor Jong Lede wanneer de vrije trap van Saidy tegen de paal zoeft (80′). De vrije trap van Nicolas wordt onvoldoende weggewerkt en Robin knalt staalhard in het dak van het doel (82′). Amper afgetrapt schudt Bart een supersave uit de mouw (83′). Robin is duidelijk opgelucht na zijn 2 doelpunten en zet constant druk waar kan, iets wat zeer aanstekelijk werkt bij zijn ploeggenoten. De eindfase is dus bibberen, beven maar wordt vooral gesierd door een enorme gedrevenheid bij beide teams. De score blijft evenwel ongewijzigd. De neutrale toeschouwer (als die er al zou zijn) moet zeker genoten hebben van de 2de helft.
Volgende week is Vlamertinge op bezoek. Het vertrouwen bij Jong Lede moet zodoende gestegen zijn dat de drie punten aan huis moeten en kunnen gehouden worden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren, B. Smekens, S. Mertens, M. Verhasselt (80′ Y. De Bruyne), Y. Verplancke, J. Hellinckx, R. Thybaert, N. Van Peteghem (89′ B. Van Isterdael), J. De Landtsheer (84′ A. Meersschaut), R. Nelis