Ninove 5 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede heeft met zware forfaitcijfers verloren in Ninove dat de eerste 4 kansen aan 100% afwerkte.
Bij groen-wit ontbreekt Nicolas.
De bezoekers zetten meteen druk bij elke beginnende actie van Ninove waardoor de thuisploeg niet in zijn normale doen geraakt. Kansen vallen er de eerste 22 minuten dan ook niet te noteren. Uit het niets kan Lepage dan toch de score openen en even later kopt De Wannemaeker raak op hoekschop (28′). Nick had tot dan nog geen bal moeten pakken. Hij moet voor het eerst echt in actie komen op een schot van Romero door de bal over de lat te tippen. Uit de hoekschop scoort Gillis omdat de bal nu eenmaal perfect voor zijn voet valt (35′). Drie kansen (nou ja), drie doelpunten. De tegenprik komt van de voet van Jore maar hij plaatst een vrije trap te zwak in handen van Van Den Noortgaete (39′). Jong Lede heeft dan pech wanneer het schot van Jonas van de lijn wordt gekeerd (43′). Een doelpunt net voor de rust had een keerpunt kunnen betekenen.
De tweede helft start veelbelovend want Ruben mikt meteen over de dwarsligger (46′). Vanaf dan stapelen de individuele fouten zich op. Het is niet Ninove dat de bal verovert maar het is Jong Lede dat telkens verkeerd inspeelt waardoor de thuisploeg zijn gekende spel kan ontwikkelen, met name steeds de verre diepe bal of de crossbal van de ene zijde naar de andere. Zo kan Romero alleen op Nick af en de vlot scorende spits laat zo’n kans niet liggen (54′). Het geloof is bij Jong Lede nu volledig weg en het fameuze blok, één van de kenmerken van het huidige elftal, valt volledig uit elkaar. Ninove blijft het middenveld over slaan, breekt daardoor razendsnel uit en krijgt nog een paar goede mogelijkheden om de score verder op te drijven. Nick is echter telkens bij de pinken. In de absolute slotfase kan Van Damme de forfaitcijfers op het bord brengen, alweer na een razendsnelle counter.
Wedstrijd om snel te vergeten, de knoppen om te draaien en zondag Stekene de rekening presenteren.
Wel nog meegeven dat dit Ninove meer dan een potentiële titelkandidaat is.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer, S. Mertens (79′ G. Verbeiren), J. Bauwens, R. Mendoza (46′ R. Baevegems), J. Trompet, Y. Hellinckx (46′ A. Gyselinck), Y. Verplancke, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer, J. Mayanda