Olsa Brakel 4 – 1 KVC Jong Lede

Storm Dennis deels maar vooral de ref grotendeels hebben het resultaat bepaald deze namiddag. Jong Lede was zeker de evenknie van Brakel maar wanneer het arbitraal trio officieel in oranje outfit aantreedt en de ref op zich 80 minuten lang een virtueel geel truitje draagt, dan wordt punten halen iets onmogelijks. Tien minuten voor affluiten keert hij dan zijn Brakelse kar maar ondertussen was het Leedse kalf al verdronken.
De eerste wedstrijd onder sportief manager Georges Arts was zeker niet slecht. Voetballend zat het goed in elkaar, vlotte en bijwijlen mooie aanvallen passeerden de revue, maar enkel de afwerking was een minpunt en laat dit nu net het verschil zijn met Brakel dat een paar killers lopen heeft die vrijwel elke kans (en zo veel waren er dat niet) succesvol kunnen afronden.
Groen-wit start zonder de nog steeds gekwetste Yorick en zonder de geschorste Richard Mendoza en creëert meteen al een paar goede mogelijkheden. Jonas mikt voorlangs (5′), Ruben brengt met een sublieme dribbel Jonas in perfecte schietpositie maar deze besluit veel te zwak van dichtbij (8′). Op het kwartier haalt Yordi keihard uit maar de bal zoeft amper over de lat. Brakel brengt er aanvallend niks van terecht, maar krijgt op het halfuur een vrije trap in een grote geschenkverpakking. Jens wordt onderuit gehaald op de flank, maar de ref doet of zijn neus bloed (aantal keren last van gehad deze namiddag) en schenkt Brakel zowaar een vrije trap centraal voor doel. Cordie achter de bal en mede door de wind gedragen vliegt de bal in de rechterbenedenhoek tegen het net. Tegen de gang van het spel in leidt Brakel. Even later zet Ntambue een solo op en mikt in diezelfde hoek raak (34′). Plots is Jong Lede uitgeschakeld op een paar minuten tijd. Wanneer Ruben voorzet tot bij Jonas brengt, krijgt deze de bal niet voldoende onder controle om af te werken en is de aansluitingstreffer voor het rustsignaal niet aan de orde. Jore haalt het rustsignaal zelfs niet. Een veel te hoge trap van een Brakelse speler velt de Leedse motor. Met een zwaar bloedend aangezicht dient de nummer 6 het terrein te verlaten. De ref vond dat zijn geel truitje voorlopig volstond als kleur en gaf geen gele kaart aan de dader.
De aanvang van de tweede helft is ook Leeds getint. Yarich dwingt Otte tot een knappe redding (53′). Yordi besluit te zwak (60′). Jonas, moederziel alleen en van dichtbij, besluit toch nog op Otte (62′) en even later staat de paal in diens weg (66′). Voor de volledigheid wel vermelden dat Pauwels over doel had gekopt na 57 minuten.
Een supermooie aanval belandt via Ruben tot bij Nicolas en die duwt de aansluitingstreffer binnen (67′). De ref vindt dan echter dat Lede meteen alle hoop op een punt moet ontnomen worden, want een overduidelijke fout op Nicolas wordt niet bestraft. Ntambue kan aan de haal en rondt zijn solo succesvol af in de verste hoek (68′). Verhaal halen bij de ref brengt niets op en dus krijgt Nicolas het gele karton (de lievelingskleur van de ref) onder de neus. Het siert Jong Lede dat ze er blijven voor gaan. Otte kan pas in 2 tijden het schot van Jonas neutraliseren (72′). Fouten op Leedse spelers zijn schering en inslag omdat eenzijdige straffeloosheid een basisprincipe is van de ref en Brakel zich dus vrolijk mag uitleven. Wanneer de ingevallen Emilio een fout begaat in de 16, zet Cordie de elfmeter feilloos om (78′). Heeft de hevige wind dan plots iets in het oor van de ref geblazen ? Men zal het nooit weten. Wat men wel kon vaststellen is dat deze (de ref dus) zijn virteel geel truitje overboord gooit en dit zowaar inruilt voor een groen exemplaar. De laatste tien minuten lag het er echter zo dik op, dat ook nu niemand dit nog ernstig kon nemen.
Het komende drieluik (Melsele, Torhout en Bornem) voorspelt spannende tijden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck (70′ J. Mayanda), S. Mertens, J. Bauwens, Jens De Landtsheer, J. Trompet (43′ E. Cocquyt), J. Hellinckx, R. Baevegems, N. Van Peteghem, Y. Pieren (85′ S. Hauspie), Jonas De Landtsheer