OMS Ingelmunster 3 – 3 KVC Jong Lede

Voor de wedstrijd zou iedereen getekend hebben voor een gelijkspel op het veld van de gedoodverfde titelkandidaat. Wanneer men echter kort voor tijd nog 1-3 voor staat en men in blessuretijd de gelijkmaker nog dient te slikken, dan is dit zuur, zeer zuur.
Jong Lede begint met vertrouwen aan de wedstrijd en kan bij de eerste counter meteen scoren. Nicolas mikt op doelman Verhulst, Yorick trapt de rebound op een thuisspeler en Robin knalt via een verdediger de bal toch tegen de touwen (9’). De vreugde is helaas van korte duur. Bart krijgt een schot niet onder controle en  Laleman duwt binnen (11’). De thuisploeg drukt door. Bart bokst weg (14’) en amper later is er een kanonschot op de dwarsligger (15’). Jong Lede herstelt het evenwicht. De volgende gevaarlijke fase is al bijna een kwartier later maar levert succes op voor groen-wit. Klaas lanceert Yordi, de lijn af, strak voorzetten tot bij Robin aan de 2de paal en deze laat Verhulst geen kans (27’). Een schot van Ruben levert enkel een hoekschop op (35’). Jong Lede houdt al bij al vrij makkelijk stand tot aan de rust.
Het te verwachten offensief van de Westvlamingen bij aanvang van de tweede helft komt er niet. Laleman kopt wel op de paal (55’) maar de Leedse defensie geeft verder geen kansen weg. Verhulst tipt een voorzet-schot van Yordi over de lat (62’). Ruben mist de kans op een grotere voorsprong. Alleen voor doel besluit hij van dichtbij toch nog over (69’). Even later is het toch raak. De ingevallen Kevin tovert een mooie actie uit de voet, behoudt het overzicht, legt breed tot bij Klaas en die dropt de bal in de verste benedenhoek (71’). Amper later kopt Sibren, op hoekschop, op doel, Verhulst pakt (72’). Ingelmunster probeert Jong Lede te ontwrichten maar slaagt daar zelden in alhoewel hun acties tot aan de 16 altijd wel dreigend zijn. Het centrum wordt echter te veel opgezocht en steeds is er wel een Leedse voet die kan ontzetten.  Jong Lede komt goed weg wanneer een afgeweken bal langs de verkeerde kant van de paal wegdraait (77’). Het einde nadert, de frisheid bij de bezoekers is wat weg en de counters worden te ondoordacht benut. Toch heeft Ingelmunster een strafschop nodig om de aansluitingstreffer te lukken. Een aangeschoten bal op de arm van Klaas doet de ref naar de stip wijzen en Laleman knalt de elfmeter mooi in de kruising (84’). De thuisploeg zet nu alles op alles en de bezoekers poeieren zo ver mogelijk weg. De blessuretijd is al bezig wanneer de Leedse linkerflank wordt opgerold en Geryl de teruglegger tegen de netten plaatst (93’). Euforie voor de thuisploeg, ontgoocheling voor de bezoekers. Drie punten of één punt maken een hemelsbreed verschil. Vaststellingen: Jong Lede scoort vrij makkelijk (10 doelpunten) maar slikt te veel doelpunten (12) en heeft al 4 strafschoppen tegen. Mits een overwinning zou het plaats nemen in de middenmoot, nu is verlies tegen Wervik geen optie.

Jong Lede: B. Meulewaeter, G. Deriemaecker, S. Mertens, T. Spotbeen, K. Piens, K. Van Den Bossche, R. Thybaert (77’ J. Verdonck), N. Van Peteghem, Y. Verplancke, Y. Pieren (65’ K. Elaut), R. Nelis (81’ B. Malfroy)