Oostkamp 2 – 1 KVC Jong Lede

Tegen leider Oostkamp heeft een meer dan verdienstelijk Jong Lede in de blessuretijd vooralsnog een verdiend punt moeten uit handen geven. Oostkamp scoorde de winnende treffer na 47 minuten en 50 seconden in de tweede helft. Een zwak leidende ref en 2 even zwakke assistenten keurden het doelpunt uit duidelijk buitenspel goed en bezorgden groen-wit een kater van jewelste.
Een piepjonge verdediging hield de eerste helft al bij al makkelijk stand. Bart diende niks spectaculairs uit de mouw te schudden om de brilscore na 45 minuten op het bord te zien staan. Meer nog, de enige en dus ook de beste kans was er voor de bezoekers. Ridje Chevalier kan alleen op doelman Iket af maar deze kan de bal nog klemmen (30′).
De tweede helft is er meer animo en meer te beleven.Nils kopt een voorzet van Nicolas nipt naast (52′). Het Westvlaamse antwoord is een plaatsbal van Decloedt maar Bart tipt over de dwarsligger (57′). Op het uur is er een hoekschop voor Oostkamp, die echter werd voorafgegaan door een alweer niet bestrafte buitenspelfase. De bal belandt bij Cannoot die vanop 16m het ronde ding doorheen een bos van benen schuift. Jong Lede stroopt de mouwen op en gaat resoluut op zoek naar de gelijkmaker. De lokale trainer, telkens breed gesticulerend (beetje overacting zowaar) brengt zijn paniek over op zijn spelers en groen-wit wordt baas. Een kwartier voor tijd leidt dit tot een strafschop wanneer een lokale verdediger een omhaal van Jonas met de hand afblokt (deze beweging zien we dikwijls ik het basket). Nicolas stuurt doelman Iket naar de verkeerde kant en de bordjes hangen in evenwicht. Het overwicht in de wedstrijd is nu duidelijk voor Jong Lede. Toch loopt het nog verkeerd af. Bij een zeer snelle counter kan Cannoot (in buitenspelpositie dus) een voorzet van op links binnen duwen. De lijnrechter gaf volmondig toe dat het spel te snel ging voor hem en hij de fase niet kon beoordelen wegens te laat op de afspraak. Helaas was dit niet de enige keer. Na minuut 47 en 50 sec. blies de ref vrij snel voor de laatste keer.

Kleine voetnoot (wat voldoende zegt over het niveau van de leiding): bij het naar binnen gaan aan de rust had de Leedse trainer zijn rode armband (bewijs van trainer zijn) 3 meter voor de kleedkamer afgedaan. De vraag die de ref hem toen stelde, deed het ergste vermoeden: ben jij een afgevaardigde, een verzorger ??? Dat de trainer 45 minuten lang staan coachen had, was hem blijkbaar niet opgevallen.

Jong Lede: B. Meulewaeter, P Schreurs (73′ J Rosschaert), S. Hauspie, M. Vanderhasselt, B. De Geyseleer, J. Hellinckx, N. Van Peteghem, R. Chevalier, J. De Crick (61′ R. Baevegems), N. Van Poelvoorde (79′ T. Van Den Eeckhout), J. De Landtsheer