Oostkamp 3 – 1 KVC Jong Lede

De meningen achteraf waren verdeeld. Was dit nu een collectieve off-day of was dit een wanprestatie. Dit gold echter niet voor Bart want door zijn prima keeperwerk bleef de schade nog beperkt, terwijl hij zelf nog scoorde ook.
De eerste helft zijn de kansen voor Oostkamp telkens het gevolg van slecht inspelen van groen-wit. Al na 40 seconden moest Bart plat op een schot van Cannoot. Chaotisch voetbal is de rode draad doorheen de eerste helft. De eerste kans voor de bezoekers valt na 17 min. Nicolas neemt de vrije trap. Jonas kopt niet accuraat genoeg. Nadien komen zowel Jonas als Yarich iets te kort om een flankvoorzet succesvol af te werken. Ook Ruben mikt over doel (37′). Kort voor de rust mag Bonny alleen op doel af. Bart redt met de voet (43′). Is de eerste helft nog redelijk evenwichtig, dan is de tweede dit zeker niet. Amper 1 minuut ver heeft Bart de vuisten nodig om het schot van Verheyden te neutraliseren. Even later redt de Leedse doelman met de voet (49′). Een doelpunt hangt in de lucht en valt er dan ook wanneer Rickard een schot in eigen doel devieert (55′). De Leedse reactie blijft uit. Oostkamp voert een counter perfect uit en Cannoot duwt simpelweg binnen (64′). Bart blijft in een schietkraam staan. Timmerman geraakt niet voorbij de vuisten van onze doelman (74′). Sensatie dan wanneer Bart uittrapt en de bal zomaar over doelman Schelstraete botst (74′). Ondanks deze aansluitingstreffer slaagt Lede er niet in om kansen te creëren. Het gevaar blijft zich aan de overzijde situeren. Bart duwt de knal van Bonny in hoekschop (77′) maar dient zich uiteindelijk voor een derde keer gewonnen te geven wanneer de volledig vrijstaande Cannoot aan de 2de paal mag binnen duwen (83′). Verontrustend is in elk geval de zwakke prestatie tegen de laatste uit het klassement. Even verontrustend is dat de laatste zes wedstrijden amper 4 punten hebben opgeleverd en dat er behoorlijk wat goals geslikt worden. De volgende wedstrijd tegen Wolvertem-Merchtem, aan een sterke reeks bezig, wint hiermee nog aan belang.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. De Landtsheer, B. Malfroy, S. Mertens, R. Mendoza (58′ Y. Pieren), J. Trompet (66′ A. Gyselinck), R. Baevegems, Y. Hellinckx, D. Schelstraete, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer