R. Jeun. Aischoise 2 – 2 KVC Jong Lede (str. 0-3)

Een zeer intense en harde wedstrijd eindigde op een logisch gelijkspel, maar in de strafschoppenreeks was Jong Lede duidelijk scherper en mag zo de 3de ronde in de Croky cup betwisten. Het spelverloop kende wel een wisselend beeld. Beide teams hadden telkens een periode van overmacht.
Aischoise start in overdrive, wint alle duels en klimt meteen op voorsprong.De 38-jarige Dethier plaatst een vrije trap mooi in de verste hoek (2′). De roodhemden willen Jong Lede direct knock-out slaan en creëren kans op kans. Gauchet is iedereen te snel af, maar Bart kan de knal nog in hoekschop duwen (8′). De aanvalsgolf houdt aan. Een perfecte voorzet van op rechts wordt door een vrijstaande Dethier nog onbegrijpelijk naast geplaatst (10′). Gauchet is nogmaals iedereen te snel af, maar nu redt Bart met de voet (12′). Jari pakt geel nog voor het kwartier. Jong Lede komt echt goed weg, maar herstelt langzaam aan het evenwicht. De eerste kans is goed voor de gelijkmaker. Jelle De Crick knalt de voorzet van op rechts hoog in doel (24′) Het tempo zakt dan wat, maar de thuisploeg behoudt zijn hardheid waardoor vele duels op het scherp van de snee worden uitgevochten. De ref heeft het zeker niet makkelijk en moet constant brandjes blussen. De luide reacties (niet altijd terecht) van de weinige thuissupporters zorgt ook voor de nodige animo. Beide doelmannen worden niet echt meer bedreigd. Een Leedse collectieve aanval mondt uiteindelijk uit bij Alteron Balaj. Volledig vrijstaand centraal voor doel besluit hij naast (40′).
De thuisploeg heeft blijkbaar toch behoorlijk wat brandstof verbruikt en het tempo is duidelijk lager in de tweede helft. Lokaal mistasten in de verdediging brengt Nils plots alleen voor doelman Rousseau, maar de lob is niet hoog genoeg (61′). Jong Lede heeft baloverwicht en neutraliseert potentiële aanvallen in de kiem, maar wanneer het schot van Jabvaux afwijkt op Frank Taptchou is Bart kansloos en is Jong Lede terug op achtervolgen aangewezen (63′). Groen-wit gaat vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd zet Jelle De Crick een mooie actie op in de 16 en rondt die perfect af. De bezoekers willen de loterij van strafschoppen vermijden en strijden verbeten voor de 3de treffer. Nils brengt Jochen Van Waeyenberghe in een perfecte schietpositie, maar het schot komt er niet (80′). Robbie Ringoet heeft wel een knal in de voet, maar de bal zoeft een halve meter boven de dwarsligger (90′). Tot ontstentenis van velen laat de ref liefst 8 minuten over spelen. Dit zorgt nog voor meer dan 1 heet standje voor het doel van Bart. Er wordt evenwel niet meer gescoord en strafschoppen moeten de beslissing brengen. Nicolas trapt meteen raak, Delooz (die telkens veel te hard in de duels ging en lijf en leden gebruikte om Leedse spelers onderuit te halen) trapt super zwak naast, Nils verzilvert zijn elfmeter, Bart pareert knap de trap van Gilbert, de handen van doelman Rousseau volstaan niet om de elfmeter van Tim te ontzetten, Grégoire (nummer 53 maar volgens het wedstrijdblad nr. 92, niet opgemerkt door de ref) kan Bart ook niet verslaan en aldus bekert Jong Lede een ronde verder. Hombourg, 2de provinciale ACFF, wordt de volgende tegenstander. Een heel lange busrit gaat deze wedstrijd vooraf. Zaterdag of zondag en het aanvangsuur zijn momenteel nog niet duidelijk.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Criel (76′ T. Van Den Eeckhout), J. Bauwens, Joren De Crick, F. Taptchou, R. Ringoet (90′ I. Favoreel), J. Rosschaert, N. Van Peteghem, J. Hornick (62′ J. Van Waeyenberghe), Jelle De Crick, A. Balaj (46′ N. Van Poelvoorde)