RFC Wetteren 1 – 2 KVC Jong Lede

Wetteren kon vandaag periodekampioen worden en had zijn lot in eigen handen door simpel te winnen van Jong Lede. Dit gebeurde echter niet, meer zelfs, op de Leedse overwinning kon men niks afdwingen.
Bij groen-wit start Ruben op de bank en wordt zijn plaats ingenomen door Richard.
Een meer ideale start bestaat bijna niet. De klok heeft nog geen 120 seconden getikt wanneer een flaterende Wetterse verdediging de mogelijkheid biedt aan Jonas om in 2 keer de bal binnen te duwen. De thuisploeg is van slag en kan geen vuist maken. De vrije trap van Richard levert enkel een hoekschop op (17′). Nicolas knalt op de vuisten van doelman Verhoeven (24′). Bart kwetst zich dan aan de lies en reservedoelman Nick Piro mag meteen voluit aan de bak in deze topwedstrijd (27′). Nicolas breekt uit, snelt alleen richting Verhoeven, maar besluit recht op de doelman (30′). Yordi dan met een sterke solo maar hij mikt amper naast (36′). Perfectie bestaat niet zegt men maar voor de snedige Leedse counter via Nicolas, met 3 extra Leedse snelpaarden richting Verhoeven met als slot de knal in doel van Jens zijn er toch weinig andere bijvoeglijke naamwoorden voorhanden (41′). De enige lokale kans is er voor Saldy maar Nick heeft een klassereflex in huis en voorkomt erger (44′).
De tweede helft start dan weer slecht voor Jong Lede. Nick kan een Wetters schot nog afblokken maar in de rebound is Saldy er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te lukken (49′). Wie een vloed aan aanvalsgolven vanwege Wetteren verwacht, komt zwaar bedrogen uit. Steriel ballen droppen in de 16 in de hoop dat die ergens goed vallen is nu niet meteen het beeld van een ploeg die de tegenstander zwaar onder druk zet. De Leedse verdediging heeft al bij al weinig moeite om stand te houden en Wetteren voetbalt zonder creativiteit. Jong Lede van zijn kant speelt de counters niet goed uit waardoor de spanning enkel maar toeneemt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd heeft Nick nog wel een knappe redding in petto en zorgt mee voor een verdiende overwinning van groen-wit. Wetteren verliest de eerste periodetitel omdat het een wedstrijd minder won dan Eppegem. De verdienste van Jong Lede is dat het Wetteren zijn eerste nederlaag van het seizoen aansmeerde en dat het, qua punten dan toch, ook op de eerste plaats staat. De gedachte dat Jong Lede tot nu toe eigenlijk terecht een paar punten meer had verdiend zou ons te ver brengen in de gedachte van hoe het vandaag nog toffer zou kunnen geweest zijn.
Volgende week is er alweer een belangrijke wedstrijd want dan is Tempo Overijse op bezoek en na zo’n prestatie loert er misschien altijd wel wat decrompessie om de hoek.

Jong Lede: B. Meulewaeter (27′ N. Piro), Jens De Landtsheer, S. Mertens (79′ R. Baevegems), J. Bauwens, Y. Verplancke, J. Trompet (59′ A. Gyselinck), Y. Hellinckx, R. Mendoza, N. Van Peteghem, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer