SCT Menen 3 – 1 KVC Jong Lede

Ondanks een vroege voorsprong diende Jong Lede toch puntenloos huiswaarts te keren.
De wedstrijd start rustig en evenwichtig. Na 7 minuten belandt een inworp van Yordi tot bij Jonas aan de tweede paal. Een half gekraakt schotje sijpelt echter in de verste hoek binnen. Meteen het eerst doelpunt voor groen-wit in deze competitie. Een zucht van verlichting en hoop is duidelijk merkbaar. Amper heeft Menen echter afgetrapt of Bart dient in twee tijden meteen al de gelijkmaker te verhinderen. Tot het kwartier is er nog wat Leedse dreiging met een viertal hoekschoppen. De bezoekers trekken zich vanaf dan (te) ver terug en laten Menen voluit in de wedstrijd komen. Het lijkt wel of de thuisploeg één of meerdere mannetjes meer heeft want Jong Lede wordt constant uitgetikt. Cardon trapt schuin voorlangs (20′). Demets verschijnt alleen voor Bart maar plaatst naast (25′) en wat in de lucht hangt (de gelijkmaker) wordt ook realiteit wanneer Buysse de netten doet trillen (35′). Amper later is het nog erger wanneer Cardon simpelweg in de winkelhaak besluit (38′).
De tweede helft is er voor Lede geen beterschap. De vrije man vinden (als die er al is) is geen sinecure, onzuivere passes en balverlies geven de indruk dat groen-wit als het ware zonder ziel aan het voetballen is. Op vrije trap spat een lokale kopbal op de lat uiteen (69′). Yordi probeert een schot maar over en naast (72′). Wanneer Robin mooi uithaalt is er de prachtreflex van doelman Depaepe die de gelijkmaker voorkomt (83′). Even later valt dan toch het doek wanneer Mwika aan de tweede paal zo maar kan binnen tikken (87′). Was de prestatie van vandaag van minder allooi, dan kan deze volgende week van een gans andere kaliber zijn want dit is nu eenmaal eigen aan voetbal. Het wordt sowieso al een heuse degradatietopper tussen de enige twee teams die nog geen punten hebben wat meteen de zekerheid geeft dat er dan nog hooguit 1 ploeg met nul punten onderaan zal bengelen.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren (81′ A. Meersschaut), T. Spotbeen, S. Mertens, M. Verhasselt, K. Van Den Bossche (62′ Y. De Bruyne), J. Hellinckx, Y. Verplancke, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer, R. Nelis