SK Lochristi 1 – 2 KVC Jong Lede

Belangrijke driepunter die meteen een winst van 2 plaatsen in het klassement oplevert, evenals wat aansluiting met een paar ploegen.
Lochristi start uiterst gemotiveerd en trekt meteen het laken naar zich toe met knappe balcirculaties in één tijd. Jong Lede komt telkens een stap tekort. Op minuut 9 is er een heftige scrimage in het Leedse strafschopgebied waarbij de bal zelfs tegen de binnenkant van de paal belandt, zonder succes evenwel. Dit succes, lees lokale voorsprong, komt er dan toch wanneer Zwart vrij makkelijk in balbezit komt en simpel Bart kan omspelen en scoren (19′). Bij deze fase heeft de topscorer zich echter gekwetst en dient even later het terrein te verlaten. Meteen heeft dit een invloed op het spel van de thuisploeg, want Bart bedreigen zit er niet echt meer in ondanks zwaar veldoverwicht. Jong Lede ontsnapt kort voor de rust aan een dubbele achterstand wanneer Deppé de bal nipt naast de kruising plaatst (42′). Geen dubbele achterstand dus, integendeel, bordjes in evenwicht op slag van rust. Nicolas neemt een vrije trap centraal voor doel. Bal tegen de lat, maar Jarich is goed gevolgd en duwt binnen. Zeker een mentale opsteker.
Lochristi begint de tweede helft opnieuw scherp en mag een aantal hoekschoppen nemen. Vooral de kopbalsterke verdedigers kunnen het gevaar bezweren. De Begoniaploeg speelt dan een soort blufpoker door veel volk voor de bal te laten waardoor hun verdediging soms onder druk komt te staan. De groenhemden (vandaag volledig in het groen zelfs) hebben pech wanneer een hoekschop op de lijn nog wordt ontzet (52′). Toch neemt het baloverwicht van Lede met de minuut toe. Andermaal levert een vrije trap succes op. Nicolas trapt, Nils brengt de bal aan de tweede paal naar binnen en Jari doet de netten trillen (78′). Deze voorsprong zorgt zeker voor een mentale opsteker. Iedereen vecht voor elke bal, voor elke centimeter grond en gaat door tot de longen het bijna begeven. De geruststelling kon er vijf minuten voor affluiten geweest zijn indien het schot van de ingevallen Max Pynaert niet op de lat maar er nipt onder was beland. Toch houdt groen-groen stand en boekt zo een gouden driepunter. Goud is echter maar goud indien volgende week een punt of punten gepakt wordt/worden tegen een Hamme dat absoluut nog de eindronde wenst te spelen.
Omwille van de derde gele kaart en dus de logische schorsing van Jonas De Landtsheer, dient de verdediging alweer herschikt te worden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, J. Bauwens, J. De Landtsheer, Y. Verplancke, J. Rosschaert, R. Baevegems (46′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Peteghem, J. De Crick, E. Suma (70′ M. Pynaert), N. Van Poelvoorde