SK Roeselare-Daisel 0 – 0 KVC Jong Lede

Scoreloos gelijkspel, maar dit betekent niet dat het geen aangename wedstrijd om volgen was. De thuisploeg had de laatste 8 wedstrijden niet meer verloren, maar behaalde wel voornamelijk gelijke spelen. Dit was dus vandaag niet anders.
Bij Jong Lede nog geen Jelle De Crick en Tim Van Den Eeckhout (beide nog in opbouw na hun kwetsuur).
Van bij de start blijkt al dat groen-wit een volledig andere gedaante heeft dan de voorgaande (ontgoochelende en verloren) wedstrijden. Meteen wordt er druk gezet en is de gretigheid naar de bal bijzonder aanwezig. Ook Roeselare zorgt voor hetzelfde spelbeeld en dus zijn er veel duels, maar vrijwel alles stopt aan de 16. Kansen zijn dus uiterst schaars. De eerste sensatie is er na 12 minuten. Jelle Hornick wordt zwaar in de rug geduwd in het strafschopgebied. De ref waait echter alle protest weg en fluit dus geen logische strafschop. De eerste helft is al halfweg wanneer Bart voor het eerst dient in actie te komen.  Er is dan korte druk van de thuisploeg. Van De Velde plaatst de bal amper naast de paal (25′). Het laatste wapenfeit is er al na 36 minuten. Robbie knalt centraal iets over de dwarsligger.
Meteen bij aanvang van de 2de helft zet Jelle Hornick een enorme solo op. Helaas doet hij een kapbeweging te veel, waardoor hij niet tot een schot komt. Het spelbeeld blijft ongewijzigd. Jong Lede heeft dikwijls veel ruimte, maar slaagt er niet in om doelman Degrendel in verlegenheid te brengen. Prima combinaties tot aan de rand van het strafschopgebied kennen geen vervolg. Of de voorzet is niet goed getrapt, of de laatste pass mislukt of er zit een voet van een thuisspeler tussen. Kwartier voor tijd zet Roeselare nog eens een counter op, maar Bart is opnieuw bij de pinken. In de ultieme slotfase is een Leeds doelpunt toch bijna een feit. Zowel Nils als Nicolas krijgen in dezelfde fase de bal niet voorbij doelman Degrendel. Jong Lede behaalt dus een meer dan verdiend punt terwijl er dit eigenlijk 3 hadden moeten/kunnen zijn. De voorbereiding was prima, de afwerking ontbrak. De schaarse kansen van Roeselare kwamen er door (beperkt) mistasten van groen-wit. Toch stond er vandaag terug een stevig blok op het veld en was het voetbal (behalve de afwerking) dus zeker in orde.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Joren De Crick, J. Bauwens, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet, J. Rosschaert, J. Hornick, N. Van Peteghem, E. Suma (84′ C. Van Hauwermeiren), N. Van Poelvoorde