SK Terjoden-Welle 3 – 0 KVC Jong Lede

Was groen-wit onder de indruk van het stadion, was het te warm om te voetballen (alhoewel dit gold ook voor de thuisploeg) of was de leider gewoon een klasse te sterk, feit is dat Lede een vrij zwakke prestatie op de mat legde.
De bezoekers lijken verstijfd aan de wedstrijd te beginnen en wanneer het al na amper 7 minuten spelen 1-0 staat en men dan al kan spreken van een logische voorsprong dan lijkt dit toch ergens een oorzaak te hebben. Terjoden-Welle zet dus direct de toon en het is Coppens die, na 2 lokale hoekschoppen en al een schot over de kruising, Joeri Heymans te grazen neemt.
Slechts 60 seconden later trapt De Rouck nipt naast. Alhoewel het tempo niet overdreven hoog ligt, slaagt Lede er niet in het strafschopgebied van Terjoden te bereiken. De fusieploeg zet simpelweg alle linies vast en er is geen doorkomen aan. De oranjehemden krijgen slag om slinger hoekschoppen. De Rouck trapt rakelings over de kruising (19′)
Na 34 minuten ontsnapt Lede aan een dubbele achterstand. Mits het nodige geluk wordt de bal op de Leedse lijn weggewerkt. Tien minuten voor de rust steekt Maxime Grobet even de neus aan het venster maar zijn kopbal gaat over doel. Plots is er dan toch een mogelijkheid tot het in evenwicht brengen van de bordjes. Elmer Podevijn bezorgt de bal aan Amrani Ndikumana maar zijn plaatsbal rolt op de lat weg (39′). Elmer zelf trapt een minuutje later te zwak en niet gekadreerd naar doel. Ook de tegenstoot van Terjoden gaat nipt over de lat (42′).
Met deze ruststand en ondanks het overwicht van Terjoden is er nog hoop voor Jong Lede. Een lange solo van Maxime met een terugleggen in het pak wordt door niemand benut (47′). Terjoden scoort dan toch de 2de treffer maar het doelpunt wordt niet gevalideerd wegens (vermeend) buitenspel (52′).
Op voorzet van Maxime kopt Amrani krachtig over doel (54′). Een zuivere strafschop in het voordeel van Terjoden wordt door de ref niet gefloten (57′). Maar op counter kan Coppens  toch zijn 2de van de namiddag netten (64′). Een prachtig afstandschot van Vits bezorgt de thuisploeg de geruststelling (67′). Op hoekschop kopt De Rouck op Joeri (69′). Coppens krijgt zo maar vrijgeleide en knalt op de lat (76′). Na een verdedigende blunder kan Schoukens alleen op doel af maar Joeri duikt gepast in de voeten (81′). Amrani kopt een voorzet van Kenneth De Saedelaere te zwak op Reynaert (83′).
Het feit dat Terjoden geen monsterscore op het bord zette heeft het enkel aan zichzelf te danken maar wanneer een De Rouck een iets mindere (afwerkings)dag heeft staan er voldoende anderen klaar om zijn taak op dit gebied over te nemen. Bij Lede waren er te veel individuele flaters maar wanneer deze allemaal gebundeld worden in één en dezelfde wedstrijd dan kan men spreken van een collectieve offday. In voetbal is de volgende wedstrijd altijd de belangrijkste en zodoende is er weer hoop voor volgende zondag alhoewel een verplaatsing naar Sint-Eloois-Winkel niet van de poes is. Maar voetbal zou voetbal niet zijn als er altijd hoop is.

Jong Lede: J. Heymans, K. De Saedelaere, F. De Winne, T. Van Der Vloedt, J. Polfliet, K. Van den Bossche, T. Corvilain, T. De Schepper, M. Grobet (80′ R. Van Herreweghe), E. Podevijn (61′ I. Benayad), A. Ndikumana

doelpunten: 1 – 0 (7′ Coppens), 2 – 0 (64′ Coppens), 3 – 0 (67′ Vits)

geel: 56′ K. De Saedelaere