SKN Sint-Niklaas 3 – 1 KVC Jong Lede

Zure nederlaag voor Jong Lede dat door het verlies bij zijn rechtstreekse concurrent voor de laatste plaats hierdoor opnieuw de rode lantaarn krijgt toegespeeld.
Bij groen-wit maakt de amper 18-jarige Cisse Van Hauwermeiren zijn competitiedebuut op de linkerback en de youngster deed het zeer goed.
De studieronde duurt vrij lang. Sint-Niklaas heeft wel meer balbezit, maar in de buurt van Bart geraken ze niet. De eerste mogelijkheid tot enig gevaar is voor Lede. Nicolas mag een vrije trap centraal voor doel nemen maar het vizier staat recht op doelman Van Hove gericht. De eerste helft is al halverwege wanneer Jelle voorlangs besluit. Toch komen de bezoekers nog voor het halfuur op voorsprong. Jelle brengt van op links de bal voor en Nils glijdt binnen (28′). De voorsprong wordt echter amper behouden, want op het halfuur krijgen de Klaasjes een vrije trap van op rechts en de niet zo grote Van Reeth kan zo maar binnen koppen.
Het tempo van de wedstrijd blijft echter laag. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en kunnen elkaar geen pijn doen. Jong Lede kan met de rust in zicht bijna nog met een voorsprong de kleedkamers in maar de dwarsligger ligt letterlijk dwars op de kopbal van Yorick (40′).
Om onverklaarbare redenen komt Lede vrij slap uit de kleedkamer. Sint-Niklaas heeft wel de drive en de grinta om voluit voor de drie punten te gaan en vrij snel mondt dit uit in succes. Luyckx glijdt een voorzet tegen de netten (51′). Wie een reactie van de groenhemden verwacht, komt bedrogen uit. Een te zwak schot van Nicolas demonstreert dit (57′). Animo is er enkel wanneer Jelle de voet te hoog tegen het hoofd van een geel-blauwe zet en deze met de ziekenwagen dient afgevoerd te worden. Een goed leidende ref beseft het onvrijwillige en houdt de kaart op zak. De thuisploeg blijft op zoek gaan naar de verlossende derde treffer. Jong Lede slaagt er niet in om een degelijke combinatie op de doorweekte grasmat te leggen. Toch valt de gelijkmaker plots nog bijna uit de lucht wanneer de ingevallen Levi Maviluka van dichtbij op doel besluit, maar doelman Van Hove met een pantersprong deze verhindert (77′). Na exact 90 minuten mikt Jarich nog over doel. Op counter kan geel-blauw dan toch nog succesvol zijn. Vermincksel zorgt voor een lokale uitbarsting van euforie. Eerlijkheid gebiedt te zeggen (lees: tikken) dat Sint-Niklaas de zege absoluut verdient. Na 4 meer dan degelijke prestaties van Jong Lede was de tweede helft het tegenovergestelde. Zondag zijn ze gastheer voor Voorde-Appelterre. Worden deze het kind van de rekening ?

Jong Lede: B. Meulewaeter, S. Hauspie, J. Bauwens, Y. Verplancke, C. Van Hauwermeiren, J. Hellinckx, J. Rosschaert, J. De Crick, J. De Landtsheer (73′ L. Maviluka), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde