Gunther Impens : ‘ Kern is klaar voor vierde Nationale’

LEDE – Bestuur, coach en spelers zijn er van overtuigd : Jong Lede verdient zijn plaats in vierde klasse. Zo bleek bij de ploegvoorstelling vrijdagavond.

‘Na eenentwintig jaar opnieuw in de nationale afdeling : de opdracht voor het komende voetbalseizoen is in de eerste plaats het behoud verzekeren’, stelt sportief manager Gunther Impens. Hij is de man die de spelerskern evalueert, de scouting superviseert en de transfers uittekende. ‘Maar de kern is er klaar voor’, verzekert hij. ‘We hebben negen versterkingen aangetrokken, waarvan er zeker vijf een basisplaats beogen. Samen met onze vaste waarden moeten zij volgend jaar kunnen uitgroeien tot een volwaardige vierdeklasser’.

Optimisme troef

Ook bij voorzitter Rudi van Limbergen en hoofdtrainer Omer Van Praet niets dan optimistische klanken. ‘Vierde nationale is een moeilijke, maar fascinerende reeks, aldus de coach. Het feit echter dat we nieuweling zijn heeft zo ook zijn voordelen. Vele ploegen zullen immers denken ‘ach, tegen Lede pakken we die drie punten wel’, maar ik verzeker u dat we een domper op hun ambities zullen zetten. We zullen immers wat meer op de counter kunnen spelen dan dit vorig jaar het geval was.’

Stevige kern

Zo’n 40-tal spelers werden individueel aan de supporters voorgesteld. Onder hen uiteraard de oudgedienden, met Jan Govaert die zijn tiende seizoen aanvat, op kop. De nieuwe gezichten hebben elk wel een reden om ambitieus te zijn : verlost van blessureleed of van een onprettig gevoel bij een vorige club, hopen ze het bij Jong Lede waar te kunnen maken.

Tribune

‘Gent heeft wel een mooie tribune’, probeerde presentator Tom Boudeweel burgemeester Geert Grepdon (Open-VLD) te verleiden, maar laatstgenoemde hield de boot af. ‘Met het huidige beursklimaat zakt ook de waarde van de gemeentelijke aandelen en kan ik namens het gemeentebestuur zeker geen beloftes doen’, riposteerde de burgervader droogjes. Wel beloofde hij om dit seizoen wat meer thuiswedstrijden bij te wonen.

AD Delhaize tekent bij

Het nieuwe logo van AD Delhaize siert inmiddels de truitjes. Voorzitter Filip Sabbe hernieuwde voor drie jaar het sponsorcontract met de club. ‘Omdat dit een club is die goed geleid wordt en de nodige ambitie en uitstraling heeft’, motiveerde hij zijn keuze. ‘En ja, het is prettig om in de winkel ook eens een praatje over voetbal te kunnen doen met de supporters’, besloot hij.

Levenslang abonnement

Een speciaal aandenken was er voor Albert Van Den Eede. Uit erkentelijkheid voor zijn jarenlange inzet voor de club, mocht hij uit de handen van voorzitter Rudi Van Limbergen een trofee ontvangen en een truitje van de club. Plus een levenslang abonnement voor alle thuiswedstrijden. En of Albert opgezet was.

Bron: Het Nieuwsblad