Stekene 1 – 1 KVC Jong Lede

Intense wedstrijd waarbij naast het doelhout, Bart een hoofdrol opeiste en prominent aanwezig was.
Bij Jong Lede geen Nicolas, Bram M. en Jordy, allen gekwetst. Robin keerde terug uit schorsing, Ruben uit kwetsuur.
Groen-wit probeert van bij de aanvang de thuisploeg onder druk te zetten maar kan niet vermijden dat de beste kansen voor Stekene zijn. Van Hecke duikt plots voor Bart op maar raakt niet voorbij hem (10′). Amper later is de lokale voorsprong wel een feit wanneer Thuy scoort (12′). Dezelfde speler duikt even later de diepte in maar Bart redt met de voet (15′). De gelijkmaker kan nog geen 60 seconden later een feit zijn maar Jonas knalt de voorzet van Mathias tegen de dwarsligger en in de rebound kopt Robin ook al tegen de deklat (16′). Iets meer overwicht voor de bezoekers in het volgende kwartier maar zonder gevaar. Op hoekschop van Stekene belandt de kopbal op de lat (32′). Bij een snelle omschakeling mikken de Waaslanders op de buitenkant van de kruising (37′). Kort voor de rust voorkomt Bart een dubbele voorsprong (41′). Op slag van rust brengt het schot van Yorick enkel een hoekschop op.
Jong Lede kon bij de rust al uitgeteld geweest zijn maar een aantal factoren verhinderden dit.
Groen-wit vangt de tweede helft met een enorme gedrevenheid aan. Klaas zet voor en Ruben kopt op de paal (46′). Seconden later staat Ruben moederziel alleen aan de tweede paal maar kan net niet bij de bal. Aan de overkant gooit Bart lijf en leden in de strijd en voorkomt een snelle beslissing (54′). Bij lijf en leden horen ook zijn vuisten en die zijn nodig op minuut 58. Op hoekschop knalt Koppen schuin voorlangs over de lat (62′). Jonas kopt over doel (65′). Aan beleving, overgave, intensiteit, duels, …geen gebrek. De regen valt nu met bakken uit de lucht en lijkt al die factoren nog aan te wakkeren. Tijd voor een rustmoment is er niet. Wanneer Yarich een vrije trap neemt, kopt Sibren de bal in de verste hoek (72′). Amper afgetrapt dient Bart in dezelfde fase 3 keer tussenbeide te komen (74′). Van academisch voetbal is geen sprake maar van verveling nog minder. Mag’Kavula plaatst zijn kopbal recht op de Leedse doelman (81′). In de laatste officiële speelminuut redt Tomas op de lijn. In blessuretijd besluit de ingevallen Brecht voorlangs en in de allerlaatste minuut mag Stekene een vrije trap nemen op de hoek van de 16m. Alle hens aan denk maar ook nu kan Stekene de Leedse verdediging niet verschalken. Oneer zou er zijn wanneer we niet zouden vermelden dat nog een aantal Leedse spelers een schitterende wedstrijd speelden maar nog meer oneer zou er zijn wanneer we niet zouden vermelden dat Bart vandaag wel outstanding was. Al bij al een mooi meegenomen punt. Volgende week wacht de ontvangst van het per week sterker wordende Wetteren.

Jong Lede: B. Meulewaeter, R. Thybaert (69′ Y. De Bruyne), T. Spotbeen, S. Mertens, M. Verhasselt (78′. S. Schollaert), K. Van Den Bossche, Y. Verplancke, Y. Hellinckx, J. De Landtsheer, A. Meersschaut (80′ B. Van Isterdael), R. Nelis