SV Anzegem 0-2 KVC Jong Lede

Een uiterst dominant en technisch onderlegd Jong Lede heeft op het kunstgrasveld Anzegeme nooit in de wedstrijd laten komen en won dan ook oververdiend.
Vorig seizoen verloor groen-wit hier met 2-1 van 9 tegenstanders in een wedstrijd die uitblonk in lokale agressiviteit en harde duels.
Vandaag is hier op geen enkel moment sprake van. De wedstrijd kon eigenlijk al na een kwartier beslist geweest zijn. Jochen Van Waeyenberghe kapt zich vrij in de 16 maar besluit over doel (7′). Jelle De Crick snelt weg op de rechterflank en zijn voorzet wordt door Alteron Balaj over doel gemikt (8′). Robbie Ringoet zet een actie op, trapt op doel maar doelman De Temmerman duwt weg (15′). Jelle De Crick zet een super solo op maar knalt op De Temmerman (20′). Het vizier van Robbie staat te hoog afgesteld (30′). Een zuiver handspel in het strafschopgebied wordt niet gefloten(42′) (videobeelden tijdens de rust toonden het ongelijk van de ref). Toch slaagt Jong Lede er nog in om nog voor de rust op een meer dan verdiende voorsprong te komen. Op hoekschop kan Joren De Crick aan de 2de paal hoog in doel afwerken (44′). En Anzegem ? Die liepen meestal achter de bal aan maar konden Bart nooit bedreigen.
De opdracht van de 2de helft is om zo snel mogelijk een vrij geruststellende 2de treffer te netten. Dit gebeurt al vrij vroeg. Een fout op Jelle in de 16 is goed voor een strafschop en Nicolas Van Peteghem kwijt zich perfect van zijn taak (52′). De bezoekers controleren de wedstrijd nu. Anzegem mag zo wat meer acties op zetten, veelal eindigend in een onzuivere laatste pass. Bart grijpt een paar keer attent in bij de schaarse Westvlaamse voorzetten. Jong Lede komt er snel en gevat uit, maar kan ook doelman De Temmerman niet meer in verlegenheid brengen. In de slotfase wordt Jong Lede nog een strafschop onthouden. De doorgebroken Jelle wordt achteraan aangetikt, maar ook nu bloedt de neus van de ref. Deze toch al nodige overwinning zorgt er voor dat Jong Lede meteen al in de buik van de rangschikking staat. Volgende zondag is autoritair leider Overijse (9 op 9 en vlot scorend) te gast.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Joren De Crock, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet, T. Van Den Eeckhout, J. Van Waeyenberghe (80′ J. Hornick), J. Rosschaert, N. Van Peteghem, Jelle De Crick (90′ T. De Smet), A. Balaj (75′ N. Van Poelvoorde)